ISU Prahova, singurul din țară care se gândește la prevenție?!

04 Oct 2016 12:29
ISU Prahova, singurul din țară care se gândește la prevenție?!
"Ascultă, învață, respectă!" se numește caietul lansat, astăzi, cu tematică în domeniul situațiilor de urgență, pentru grupele de copii din învățământul preșcolar.
Necesitatea cunoașterii și aplicării normelor de prevenire, precum și a mijloacelor de intervenție pentru stingerea incendiilor constituie o prioritate a educației copiilor încă din copilărie.
Lucrarea propune copiilor din învâțământul preșcolar o serie de exerciții interactive și stimulative printr-o abordare care are menirea de a-i provoca și incita pe cei mici la dialog, cât și prin prezentarea unor tematici specifice situațiilor de urgență, care vizează comportamentul copiilor în caz de cutremure, incendii, alunecări de teren și inundații urmărind formarea unor deprinderi și cunoștințe care să îi ajute pe cei mici să facă față situațiilor dificile, ai căror protagoniști ar putea fi la un moment dat.
Plecând de la principiul că este mai simplu să previi un incendiu decât să intervii pentru stingerea lui, preșcolarii sunt ajutați să conștientizeze cauzele și împrejurările generatoare de incendii, să-și creeze un spirit preventiv, să cunoască modul de apelare a serviciului unic de urgențe 112, să cunoască și să exerseze modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.
ISU Prahova este singurul din țară care a editat un astfel de caiet.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari! Nu stiam ca exista așa ceva in comună. Respect domnule Marian Stan pe care va stiu de ,, domnul invatator " si domnule Ioan Sorin Petre
Sincere felicitări domnului PRIMAR si a echipei sale!!!
L-am întâlnit și eu azi, și nu amenința pe nimeni, era destul de pașnic. Mi-a făcut impresia ca se joaca. Nu făcea obiectul unui anunț la 112
Baiatul era sarac si lucra pentru Catalin Marin zis Lupu.Avea o familie numeroasa si trebuia sa isi intretina fratii
Mi-am petrecut copilăria pe Str Badea Cartan din Câmpina. Acest nume îmi amintește de lucruri minunate pe care nu le voi m-ai trăi niciodată! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe acest înaintaș al românilor!
Curs valutar
EUR Euro 4.9481 0.0008
USD Dolarul SUA 4.2275 0.0276
GBP Lira sterlina 5.7761 -0.0119
CHF Francul elvetian 4.5341 0.0032
XAU Gramul de aur 239.0731 0.4705