ISU Prahova: STOP arderilor necontrolate pentru igienizarea terenurilor

23 Aug 2019 13:01
ISU Prahova: STOP arderilor necontrolate pentru igienizarea terenurilor
Joi, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată în localitățile Ploiești, Dumbrava, Sinaia și Urlați.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare și a fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 7 ha vegetație uscată, gunoi menajer și anvelope.
Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost cea pe strada Valea Crângului din localitatea Urlați, unde au intervenit pompieri de la Garda de Intervenție Urlați. Flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 17 ha, cuprinzând mai multe focare, atât la vița de vie, cât și la vegetație.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere.

Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autoritățile administrației publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conștientizeze și să determine populația să se comporte și să acționeze în spirit civic.

Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, transmitem din nou un apel către populație și către factorii de răspundere din administrațiile locale, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condițiile meteorologice.

sursa ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677