ISU Prahova va desfășura un exercițiu la Ocolul Silvic Sinaia – zona Calea Moroieni

27 Sep 2017 11:08
ISU Prahova va desfășura un exercițiu la Ocolul Silvic Sinaia – zona Calea Moroieni
În data de 28.09.2017, începând cu ora 10:00, la Ocolul Silvic Sinaia – zona Calea Moroieni se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza izbucnirii unui incendiu la fondul forestier și căutarea-salvarea persoanelor din zona montană.
Potrivit scenariului exercițiului, pe fondul unei instabilităţi atmosferice accentuate, cu frecvente descărcări electrice, un trăsnet aprinde vegetaţia uscată din zona confluenței Văii Izvorului cu Valea Seacă, incendiul dezvoltându-se rapid, totodată 6 adulți dintr-un grup de 7 turiști străini aflați în zona Cabanei Stâna Regală, au căzut într-o râpă de aproximativ 15 m adâncime. O victimă se află în stare foarte gravă, inconștientă cu diferite traumatisme craniene și abdominale impunându-se transportul cu elicoterul SMURD la spitalul Floreasca din municipiul București, după ce în prealabil a fost transportată de către echipele de căutare-salvare, în zona cabanei Stâna Regală, pentru a fi preluată de elicopterul SMURD.
Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele vor proceda la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare și evacuare a victimelor din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului.
Pe timpul exercițiului vor fi testate procedurile comune de intervenție ale forțelor ISU Prahova și celorlalte structuri MAI, precum și reacția instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

Sursa foto: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000