ITM Prahova a aplicat amenzi în valoare de 10.000 de lei, în doar două săptămâni

20 Oct 2017 10:24
ITM Prahova a aplicat amenzi în valoare de 10.000 de lei, în doar două săptămâni
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 03-14 octombrie 2017, campania privind respectarea de către beneficiari a prevederilor Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de către zilieri şi a prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/ tinerilor prind muncă în aceste domenii.
Obiectivele campaniei au fost:
- Identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceştia a prevederilor Legii nr 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a normelor metodologice de aplicare a acestei legi;
- Creşterea gradului de conştientizare a beneficiarilor şi a zilierilor care desfăşoară activităţi cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor, în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, stipulate în Legea nr 52/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
- Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative ce derivă din nerespectarea de către beneficiarii din domeniile controlate, a prevederilor Legii nr 52/2011;
- Identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor Legii 52/2011;
- Identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri în condiţiile în care se impunea încheierea contractelor îndividuale de muncă şi luarea măsurilor pentru respectarea de către beneficiarii din domeniile care fac obiectul campaniei, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
- Determinarea beneficiarilor de a respecta obligaţia de a înfiinţa, completa registrul de evidenţa a zilierilor şi de a transmite un extras al acestuia la inspectoratul teritorial de muncă , în termenul legal.
În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control şi Relaţii de Muncă au verificat 23 de beneficiari şi au aplicat 1 amendă în valoare de 6000 de lei, pentru nerespectarea timpului de muncă legal pentru zilierul minor.
De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în muncă au controlat 26 beneficiari şi au depistat în beneficiar care nu acorda tututor zilierilor echipament individual de protecţie şi nici nu efectuase o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru remedierea deficienţelor şi au sancţionat beneficiarul cu o amendă în valoare de 4.000 de lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365