ITM Prahova a aplicat amenzi în valoare de 32.000 de lei, în urma controalelor în construcții

21 Feb 2019 08:20
ITM Prahova a aplicat amenzi în valoare de 32.000 de lei, în urma controalelor în construcții
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în trimestrul al IV-lea 2018, campania privind respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte instruirea şi informarea lucrătorilor din domeniul construcţiilor.
Obiectivele campaniei au fost:
- creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în activităţile de informare şi instruire a lucrătorilor din domeniul construcţiilor;
- stabilirea măsurilor ce se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi angajaţi a prevederilor actelor normative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în scopul prevenirii evenimentelor şi a bolilor profesionale.
În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au verificat 39 agenţi economici şi au depistat următoarele încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii:
- Nu era asigurată o instruire adecvată şi suficientă a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
- În şantier nu existau fişe de instruire şi planul propriu de securitate şi sănătate în muncă;
- Nu s-a prezentat planul propriu de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrările executate;
- Schela metalică mobilă utilizată nu avea montate balustrade de protecţie;
- Planul propriu nu era vizat de medicul de medicina muncii;
- Conducerea unităţii nu a verificat modul în care lucrătorii îşi desfăşurau activitatea;
- La şantier semnalizarea de securitate era incompletă;
- Măsurile din planul de prevenire şi protecţie nu au fost prelucrate.Inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat 6 amenzi în valoare de 32.000 de lei.

13.11.2018
Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul

Sursa foto cu caracter ilustrativ: www.arco.be

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cârcotașilor pro Statescu nu vă mai saturați de denigrat? De ce nu a făcut Statescu?
Ai dracu cârcotași care ati fost si sunteti cu Stătescu tot vă place să haliți cu lopata rahat ala cu crama de vinuri nu se lasă dar i i pregatesc niste surprize si lui si lui ăla care i o suge anume lui stăpânul lui .Bine omul e repetent in gandire.
Vedem spectacolele in desfasurare, pentru ca locuim intr-o zona apropiata aerodromului, respectiv Malul Rosu. Cum putem afla dijn timp? Vrem sa venim cu nepotii.
Aceste entităţi malefice, întrupate în corpuri umanoide, sunt situate pe cea mai de jos treapta a evoluţiei, nu se deosebesc cu nimic de o bacterie dăunătoare care trebuie stârpită. Datorită acestor fiinţe lipsite de compasiune, omenirea este departe de a evolua spiritual, din contra, ne scufundam din nou in evul mediu. Le doresc sa fie rasplatiţi de soarta, cu aceeasi moneda.
Buna seara,apa nu este potabilă...unde naiba este in parametrii ca la noi nu...e la fel de mizerabilă,de murdară....cum poate sa zică că e bună cand e maro?
Curs valutar
EUR Euro 4.7576 0.0096
USD Dolarul SUA 4.1938 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4657 0.0388
CHF Francul elvetian 4.1895 0.0090
XAU Gramul de aur 181.3376 1.9451