ITM Prahova a aplicat amenzi în valoare de 32.000 de lei, în urma controalelor în construcții

17 Dec 2018 10:26
ITM Prahova a aplicat amenzi în valoare de 32.000 de lei, în urma controalelor în construcții
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în trimestrul al IV-lea 2018, campania privind respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte instruirea şi informarea lucrătorilor din domeniul construcţiilor.
Obiectivele campaniei au fost:
- creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în activităţile de informare şi instruire a lucrătorilor din domeniul construcţiilor;
- stabilirea măsurilor ce se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi angajaţi a prevederilor actelor normative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în scopul prevenirii evenimentelor şi a bolilor profesionale.
În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au verificat 39 agenţi economici şi au depistat următoarele încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii:
- Nu era asigurată o instruire adecvată şi suficientă a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
- În şantier nu existau fişe de instruire şi planul propriu de securitate şi sănătate în muncă;
- Nu s-a prezentat planul propriu de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrările executate;
- Schela metalică mobilă utilizată nu avea montate balustrade de protecţie;
- Planul propriu nu era vizat de medicul de medicina muncii;
- Conducerea unităţii nu a verificat modul în care lucrătorii îşi desfăşurau activitatea;
- La şantier semnalizarea de securitate era incompletă;
- Măsurile din planul de prevenire şi protecţie nu au fost prelucrate.Inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat 6 amenzi în valoare de 32.000 de lei.

13.11.2018
Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul

Sursa foto cu caracter ilustrativ: www.arco.be

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Draga moșule, Eu niciodată nu am făcut o scrisoare deoarece niciodată n am primit nimic de la Consiliul Județean Ph... În nici un an.... Anul acesta sper ca voi primi și eu ceva ca alți copii. Chiar dacă sunt mare, tot de voi depind!!!
Felicitari si urari de bine membrilor echipei Salvamont Busteni pentru care am toata pretuirea. Implicarea si daruirea lor, deseori pana la sacrificiu, porneste din dragostea lor pt. oameni. Dumnezeu sa- i intareasca si sa le ajute la toate cele bune si de folos. Aprecierea Preafericirii Sale Parintele Patriarh Daniel ma emotioneaza si confirma modestele mele cuvinte.
Cand foarte multe familii depind de material lemnos pentru a-si asigura caldura pe timp de iarna iar autoritatile nu asigura absolut nimic,nu deschid nici un depozit de unde se poate procura lemnul de foc iar distribuitorii locali privati spun ca nu pot aduce din cauza legislatiei, atunci care trebuie pedepsiti, cei prinsi ca au taiat de nevoie sau autoritatile care nu fac nimic? Tocmai in dimineata asta era o stire cum ca doi batrani au fost gasiti morti in casa, inghetati.
Asta din cauza primariei ,ca nu au facut nimic pentru cartierul Nistoresti, suntem in 2018 si nu au apa de la retea, nu au gaze, nu au strazi asfaltate, nu au nimic...
Nu zic sa nu-i pedepseasca, dar cu strainii care ne-au furat toate padurile ce faceti?
Curs valutar
EUR Euro 4.6540 0.0055
USD Dolarul SUA 4.1197 0.0336
GBP Lira sterlina 5.1867 0.0145
CHF Francul elvetian 4.1341 0.0151
XAU Gramul de aur 164.1137 0.9368