ITM Prahova a aplicat, în luna august 2017, amenzi în valoare de 160.500 lei

12 Sep 2017 12:39
ITM Prahova a aplicat, în luna august 2017, amenzi în valoare de 160.500 lei
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna august acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 160.500 lei.
În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 138 controale, în urma cărora s-au aplicat 23 de amenzi în valoare de 135.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au aplicat 7 amenzi în valoare de 70.000 lei angajatorilor care utilizau un număr de 9 persoane fără a le fi întocmit forme legale de muncă.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 101 de controale şi 83 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 15 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.
”Atragem atenţia, din nou, atât angajatorilor cât şi angajaţilor că nerespectarea normelor de securitate a muncii, a instrucţiunilor de lucru în condiţii de siguranţă a muncii, pot atrage consecinţe deosebit de grave, inclusiv din punct de vedere penal, prin neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională. Pedeapsa pe care o riscă cei implicați este închisoare a de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă iar dacă fapta este săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. ”- Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923