ITM Prahova a aplicat, în luna septembrie 2017, amenzi în valoare de 322.000 lei

10 Oct 2017 14:51
ITM Prahova a aplicat, în luna septembrie 2017, amenzi în valoare de 322.000 lei
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna septembrie acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 322.000 lei.
În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 199 controale, în urma cărora s-au aplicat 29 de amenzi în valoare de 273.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au aplicat 10 amenzi în valoare de 220.000 lei angajatorilor care utilizau un număr de 16 persoane fără a le fi întocmit forme legale de muncă.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 113 de controale şi 98 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 48.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 18 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.
”Cuantumul amenzilor din această perioadă arată că angajatorii aleg în continuare să nu respecte prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă cu riscul de a suporta costurile materiale dar și pe cele legate de expunerea lucrătorilor la accidente și nu numai. Fiecare acțiune a inspectorilor de muncă urmărește înainte de toate, informarea, educarea și identificarea mijloacelor optime care să ducă la respectarea drepturilor pe care angajații le au, ocrotirea vieții și sănătății la locurile de muncă” - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237