ITM Prahova a verificat modul in care se asigura protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici periculosi

16 Oct 2020 14:33
ITM Prahova a verificat modul in care se asigura protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici periculosi
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în acest an, acţiunea de conştientizare și control vizând modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici periculoşi.
Obiectivele acestei acţiuni au fost următoarele:
- Prevenirea îmbolnăvirilor profesionale şi a accidentelor de muncă generate de substanțele periculoase prezente la locurile de muncă;
- Creşterea gradului de conștientizare cu privire la importanța prevenirii riscurilor prezentate de substanțele periculoase,
- Monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la substanțelor periculoase.
- Centralizarea datelor în vederea analizei eficienţei controalelor şi elaborării rapoartelor naţionale privind punerea în aplicare a directivelor/regulamentelor europene specifice.
În cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Sănătate şi Securitate în Muncă au desfăşurat, între 01 septembrie - 14 octombrie 2020, acţiuni de verificare a măsurilor dispuse în controalele efectuate în lunile iunie – iulie 2020. În acest sens, au fost verificaţi 6 agenţi economici şi s-au constatat următoarele deficienţe:
- Nu au fost efectuate măsurători ale nivelului noxelor profesionale;
- Recipientele în care se aflau agenţii chimici periculoşi nu erau acoperite;
- Nu erau puse în aplicare planurile de intervenţii în cazul accidentelor legate de agenţii chimici

În urma controalelor desfăşurate în cadrul acestei campanii au fost dispuse un număr de 29 măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţelor constatate, totodată fiind aplicate 3 avertismente.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237