Iulian Dumitrescu: "Copiii nu primesc abonamente de transport din cauza conducerii PSD a Consiliului Județean. Vrem rectificare bugetară DE URGENȚĂ pentru alocarea banilor pentru transportatori"

17 Sep 2020 11:47
La comanda PNL Prahova/ COD AEP: 21200012//
Comunicat de presa: Din nou PSD-iștii au mințit cu nerușinare în speranța că vor mai obține un pumn de voturi. Anunțul președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, că elevii vor beneficia de abonamente gratuite în baza HG 435 din 28.05.2020 emis de Guvernul PNL se dovedește a fi o minciună.
Asociația Transportatorilor din Prahova a emis un comunicat de presă în care arată că actuala conducere a Consiliului Județean nu a lămurit situația decontării abonamentelor în condițiile legii și, ca atare, refuză să elibereze abonamentele pentru copii. Suntem singurul județ din țară în care se întâmplă așa ceva.
"Nimeni nu mai are încredere în actuala conducere PSD-istă a Consiliului Județean Prahova. Au mințit prea mult, au nesocotit legea și și-au bătut joc de oameni. Așa cum, în toate celelalte județe, se eliberează abonamente gratuite, la fel trebuie să se întâmple și la noi " nu putem pune preț pe educația copiilor.
Problema este clar una de credibilitate " transportatorii nu mai vor să audă de conducerea PSD a CJ. În acest context, există doar două soluții: 1) O rectificare bugetară a CJ Prahova în care să fie prevăzuți banii pentru cele aproximativ 6.500 de abonamente. Transportatorii au nevoie să vadă că există sursă de finanțare pentru decontări; 2) Problema de credibilitate va fi rezolvată dacă prahovenii votează, pe 27 septembrie, Alianța PNL " USR " PLUS și îndepărtează astfel PSD de la butoane în Prahova", a declarat Iulian Dumitrescu, candidatul PNL " USR " PLUS la președinția CJ Prahova.
În egală măsură, conform articolului 7 din HG 435 din 28.05.2020, operatorii de transport au obligația legală de a emite abonamente pentru elevi. Acestea urmează să fie decontate pe parcursul lunii următoare. Refuzul de a face acest lucru este o încălcare a legii și operatorii de transport ar trebui să știe că sancțiunile sunt foarte severe.
"Eu le garantez transportatorilor că vor avea în mine un partener serios cât timp respectă legea și oferă servicii de calitate. Cu mine ca președinte, vor primi toți banii pe care CJ Prahova îi datorează. Important este să înțeleagă că nu ne permitem să lăsăm copiii fără transport.
Ei trebuie să elibereze abonamentele în baza adeverințelor de la școală, să-i lasă pe copii să se deplaseze conform legii și nu vor exista probleme de finanțare. Alegerile sunt pe 27 septembrie, până pe 5 octombrie se depune jurământul. Facem rectificarea bugetară atunci dacă PSD refuză acum și plătim și ultimul leu datorie. Pe de altă parte, dacă nu înțeleg să respecte legea, operatorii de transport care primesc licențe de la CJ vor avea de dat explicații serioase", a punctat Dumitrescu.
Reamintim faptul că Guvernul PNL a promovat HG 435 din 28.05.2020 pentru a repara ticăloșia Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă, care, prin OUG 51/2019 a scos transportul intrajudețean din sfera serviciului public, transformându-l într-unul comercial, proiect care a lăsat elevii fără navetă

și reduceri de transport. Iată, deci, că există un lung șir de tentative ale PSD care să nu le permită elevilor să facă naveta.
"Nu pot înțelege ce au PSD-iștii împotriva elevilor, de ce îi urăsc atât de tare doar pentru că doresc să învețe carte. Inclusiv pentru asta, sunt convins că prahovenii vor spune pe 27 septembrie și vor alegea să pună ștampila pe Alianța Dreptei, PNL " USR " PLUS Prahova, la Consiliul Județean și președinția CJ", a concluzionat Iulian Dumitrescu.
(P)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677