Iulian Dumitrescu - senator PNL: "Sacrificările de porci au ajuns în luna iulie la un maxim istoric"

07 Sep 2018 13:13
Iulian Dumitrescu - senator PNL: "Sacrificările de porci au ajuns în luna iulie la un maxim istoric"
Într-o postare recenta pe pagina sa de facebook, senatorul PNL, Iulian Dumitrescu, a scris despre situatia sacrificarii porcilor in contextul pestei porcine. Acesta spune: "In loc să taie porcii de Crăciun, românii își sacrifică animalele în toiul verii. Indiferent cum am face socotelile, în număr de capete sau în greutatea în carcasă, numărul sacrificărilor de porcine a crescut în luna iulie 2018 cu 40 de procente față de luna iunie 2018. Datele oficiale ale Institutului Național de Statistică și ale Autorității Sanitar-Veterinare sunt îngrijorătoare.
Pesta porcină africană a cuprins 11 județe, 190 de localități, cu un număr total de 826 de focare. În total, au fost eliminați până acum 159.645 de porci afectați de boală.
Incompetența cu care Guvernul Dragnea 3 tratează subiectul e demonstrată de modul de reacție al autorităților, care au stins anul acesta doar cinci focare de infecție cu teribilul virus. Cinci focare identificate în ianuarie au fost stinse la jumătatea lui august. Mai rămân 821.
Din lipsă de încredere față de reacția autorităților, de teamă că nu vor primi sprijin pentru a evita catastrofa sau că despăgubirile vor aștepta mult și bine, oamenii își taie singuri porcii, fără a mai aștepta sprijinul autorităților. În luna iulie au fost sacrificate 467.000 de capete, față de 335.000 de capete luna trecută. Situația este alarmantă, românii nu mai așteaptă Crăciunul, ci își taie porcii în toiul verii."

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677