Iulian Dumitrescu - senator PNL: "Sacrificările de porci au ajuns în luna iulie la un maxim istoric"

17 Nov 2018 02:14
Iulian Dumitrescu - senator PNL: "Sacrificările de porci au ajuns în luna iulie la un maxim istoric"
Într-o postare recenta pe pagina sa de facebook, senatorul PNL, Iulian Dumitrescu, a scris despre situatia sacrificarii porcilor in contextul pestei porcine. Acesta spune: "In loc să taie porcii de Crăciun, românii își sacrifică animalele în toiul verii. Indiferent cum am face socotelile, în număr de capete sau în greutatea în carcasă, numărul sacrificărilor de porcine a crescut în luna iulie 2018 cu 40 de procente faţă de luna iunie 2018. Datele oficiale ale Institutului Național de Statistică și ale Autorității Sanitar-Veterinare sunt îngrijorătoare.
Pesta porcină africană a cuprins 11 județe, 190 de localități, cu un număr total de 826 de focare. În total, au fost eliminați până acum 159.645 de porci afectați de boală.
Incompetența cu care Guvernul Dragnea 3 tratează subiectul e demonstrată de modul de reacție al autorităţilor, care au stins anul acesta doar cinci focare de infecție cu teribilul virus. Cinci focare identificate în ianuarie au fost stinse la jumătatea lui august. Mai rămân 821.
Din lipsă de încredere față de reacția autorităților, de teamă că nu vor primi sprijin pentru a evita catastrofa sau că despăgubirile vor aștepta mult și bine, oamenii își taie singuri porcii, fără a mai aștepta sprijinul autorităților. În luna iulie au fost sacrificate 467.000 de capete, față de 335.000 de capete luna trecută. Situația este alarmantă, românii nu mai așteaptă Crăciunul, ci își taie porcii în toiul verii."

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Excelent cum se lucreaza.
Doresc sa trimit ceva banuti de cate ori am sa pot ,ei locuiec in Germania si as dori un nr de tel pe care sa pot vrbi cu mama copiilor astfel sa ii pot comunica codul ori de cate ori este nevoie sa primeasca banuti prin western Union.V-as ruga sa-mi lasati un nr de tel.Multumesc anticipat !
Lucrari utile si necesare.BRAVO.
Acest medic nu are ce cauta in aceasta profesie Pacientilor in varsta care ajung la Upu le striga ...Sa va fie rusine ....NESIMTITILOR CHEMATI SALVARE CU MEDIC.....Nu cosulta bolnavii pentru a ii tria pt un consult de specialitate , in fisa trece date ireale ca...TA la plecare temp, cosult cardiac in cazul meu si acasa indiferent in ce stare esti ... Contrazice dr de pe salvare care a facut EKG ..LA DOMICILIU si a constatat aritmie Nu se misca de la biroul unde face hartiile ca sa fie in regula la o eventuala reclamatie D-le Dr dvs aveti parinti??Cum va permiteti ...sa spuneti unor varstnici care poate au contribuit la ed dv NESIMTITILOR ,,,??!!! Asteptati spaga!??Noi nu avem bani ...aveti acum salariu mare pe care dv nu il meritati ! Nu sunteti facut pt aceasta profesie ..nu respectati nici macar deontologia profesionala Daca mai puteti .....shimbat-va comportamentul sunteti omsi dv ....si batraneattea nu iarta pe nimeni ,....asta daca aveti noroc!!!Luati ca model pe cei doi rezidenti de la Craiova care in miez de noapte au salvat un om Eu va doresc sanate si un suflet de medic adevarat , cu vocatia profesiei!
Foarte bine. Sunt cu totul de acord. In acest fel nu vom mai vedea deseuri de acest fel pe raza comunei. Ar fi bine, ca cei care primesc ajutor social sa fie cooptati in aceasta activitate, pot curata santurile, parcurile, statiile de transport. Totodata, politia locala ar putea aplica amenzii in cazul constatarii de astfel de contraventii ( aruncarea in parc a astfel de deseuri). Cu respect.
Curs valutar
EUR Euro 4.6639 0.0004
USD Dolarul SUA 4.1179 -0.0104
GBP Lira sterlina 5.2762 -0.0091
CHF Francul elvetian 4.0856 -0.0151
XAU Gramul de aur 160.9705 0.2537