Iulie - luna națională a informării despre efectele consumului de alcool

11 Jul 2018 18:50
Iulie - luna națională a informării despre efectele consumului de alcool
Direcția de Sănătate Publică Prahova, organizează în luna iulie 2018 campania de informare-educare-comunicare cu titlul "LUNA NAȚIONALĂ A INFORMĂRII DESPRE EFECTELE CONSUMULUI DE ALCOOL"
Sloganul campaniei: alcoolul nu este o rezolvare
Tema: informarea populației vulnerabile cu privire la efectele consumului dăunător de alcool.
Scopul: prevenirea debutului timpuriu și a consumului dăunător de alcool în rândul tinerilor din grupurile vulnerabile.
Obiective specifice:
- conștientizarea noțiunii de consum dăunător de alcool.
- informarea tinerilor cu privire la consecințele debutului timpuriu al consumului de alcool.
- informarea tinerilor cu privire la consecințele medicale și sociale pe termen scurt și pe termen lung ale consumului dăunător de alcool.
- conștientizarea rolului negativ al modelelor de consum excesiv de alcool din mediul familial și social.
- creșterea interesului și stimularea participării sociale a grupurilor vulnerabile la campaniile de informare, educare și conștientizare pentru un stil de viață sănătos.
Mesaj cheie: tinerii care se confruntă cu lipsuri materiale, boli, probleme familiale, carențe în educație, lipsa locuinței sau discriminare pot fi predispuși să consume alcool în cantități mari și de la vârste mai timpurii, iar consecințele alcoolului asupra sănătății și vieții pot fi mai severe decât la semenii lor. Deși aproape jumătate din tineri declară că băutura îi ajută să uite de probleme,
"Alcoolul nu este o rezolvare!"

Sursa foto: echodnia.eu

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677