Iuliu Maniu: un nou bust pe "Aleea Făuritorilor Marii Uniri" din Parcul Memorial "Constantin Stere" de la Bucov

15 Aug 2019 08:41
Anunt Consiliul Judetean Prahova: "Consiliul Județean Prahova acordă constant o atenție deosebită acțiunilor și evenimentelor ce marchează sărbătorirea Marii Uniri. Astfel, la începutul anului trecut, în Parcul Memorial ,,Constantin Stere" de la Bucov, a fost lansat proiectul intitulat ,, Aleea Făuritorilor Marii Uniri", prin care se intenționează amplasarea a 14 busturi, ce reprezintă o parte din personalitățile implicate în actul unionist de la 1918, prin care a fost creat statul român modern. Până în prezent au fost deja inaugurate busturile patrioților români Ion Inculeț, Ion I.C. Brătianu, Pantelimon Halippa, Vasile Stroiescu și Iancu Flondor.
Pentru a continua proiectul dedicat făuritorilor Marii Uniri, miercuri, 14 august 2019, a avut loc ceremonia de dezvelire a bustului ce îl reprezintă pe Iuliu Maniu. Acest patriot român ne impresionează prin consecvența cu care a acționat pentru îndeplinirea idealurilor naționale și pentru păstrarea valorilor străbune. În acea epocă de mari transformări, Iuliu Maniu a avut un rol important în susținerea programului și curentului național, impunându-se ca un bun modelator al ideilor țărănismului interbelic.
Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliul Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a menționat că avem datoria morală să aducem în prim plan figurile marcante care au contribuit la realizarea visulului de veacuri al românilor - unirea. De aceea, prin dezvoltarea Proiectului Cultural ,,Aleea Făuriotorilor Marii Unirii", generațiile viitoare vor avea elemente concrete de patrimoniu, care să le amintească de generația unionistă și de anul 1918. La eveniment au mai participat președintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, reprezentanți ai parlamentului României, ai autorităților locale, membri ai Fundatiei Constantin Stere și ai Societatii Cultural - Istorice ,,Mihai Viteazul", precum și un grup de basarabeni, cursanti la Universitatea de Vară ,,Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte"

Sursa foto: facebook Consiliul Judetean Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677