Jandarmeria montana, reguli pentru amatorii de turism montan

06 Nov 2017 09:42
Jandarmeria montana, reguli pentru amatorii de turism montan
Muntele a reprezentat o atractie, indiferent de anotimp, pentru multi turisti care au poposit pe Valea Prahovei. Jandarmeria montana ne da cateva sfaturi astfel incat o drumetie sa se desfasoare in conditii de siguranta.
Astfel, oamenii muntelui le recomanda turistilor:

• inainte de a pleca in excursie, sa se informeze asupra intinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu;
• sa plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim-ajutor,bateria telefonului incarcata;
• sa nu riste sa plece singur la drum;
• sa informeze cabanierul asupra traseului ales si sa se inscrie in registrul de trafic al turistilor, lasand datele complete;
• sa aleaga traseele in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup;
• sa foloseasca numai traseele marcate;
• in cazul aparitiei dificultatilor pe teren sau a inrautatirii vremii, sa se retraga la cea mai apropiata cabana;
• sa apeleze cu incredere la jandarmii montani sau la membrii salvamont;
• sa nu consume bauturi alcoolice inainte sau in timpul practicarii sporturilor montane sau a drumetiilor;
• sa nu deterioreze amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele;
• in caz de accident sa anunte Jandarmeria Montana sau Salvamontul apelând numărul unic de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
foto: Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237