Joi, concert simfonic de exceptie la Filarmonica din Ploiesti

23 Oct 2017 11:48
Joi, concert simfonic de exceptie la Filarmonica din Ploiesti
Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești vă invită joi, 26 octombrie, de la ora 19:00 la un nou concert din ciclul "Integrala lucrărilor simfonice de Richard Strauss", dedicat Zilei Armatei Române și Zilei Regelui.
Cu maestrul Radu Postăvaru la pupitrul orchestrei și solistul invitat Horia Maxim " pian, programul se constituie din trei lucrări semnate de Strauss: "Marș Festiv", "Burlesca" în re minor pentru pian și orchestră și Poemul simfonic "Așa Grăit-a Zarathustra", celebru în toată lumea pentru partea de început a partiturii, intitulată "Răsăritul", ce a fost inclusă în coloana sonoră a filmului "Odiseea Spațială".
Renumit compozitor și dirijor german, Richard Strauss a fost un strălucit reprezentant al muzicii programatice, dirijând el însuși, atât la premiere cât și mai târziu, de-a lungul carierei, o mare parte din lucrările pe care le-a compus.
"Marșul Festiv" pentru orchestră în Do major, compus de Strauss la vârsta de 24 de ani, este o lucrare ce uimește prin grandoare, mai cu seamă că a fost scrisă la o vârstă foarte fragedă. Despre "Burlesca" în re minor pentru pian și orchestră, numită inițial "Scherzo" și compusă la doar 21 de ani, s-a spus nu doar că este "de necântat" din cauza dificultății, ci și că e "scrisă pentru o mână de bărbat". În timp a ajuns să devină una dintre favoritele pianiștilor iar virtuozitatea, tușeul și tehnica impecabilă a lui Horia Maxim, artistul pianist invitat joi, 26 octombrie, vor scoate și mai mult în evidență frumusețea lucrării.
În partea a doua a Concertului va răsuna celebrul poem simfonic "Așa Grăit-a Zarathustra". Partitura cu conținut programatic și caracter narativ a fost inspirată de tratatul filozofic cu același nume al lui Friedrich Nietzsche, lucrare care tratează problema divinității într-un mod inedit pentru epoca respectivă, cuprinzând celebra formulare "Dumnezeu a murit" și vorbind despre "eterna recurență a EU-lui".
Așadar, seară festivă cu muzica lui R. Strauss, joi, 26 octombrie de la ora 19:00 la Filarmonica "Paul Constantinescu".
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât și la Casa de Bilete a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești și la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677