Joi, concert simfonic de exceptie la Filarmonica din Ploiesti

23 Oct 2017 11:48
Joi, concert simfonic de exceptie la Filarmonica din Ploiesti
Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești vă invită joi, 26 octombrie, de la ora 19:00 la un nou concert din ciclul “Integrala lucrărilor simfonice de Richard Strauss”, dedicat Zilei Armatei Române și Zilei Regelui.
Cu maestrul Radu Postăvaru la pupitrul orchestrei și solistul invitat Horia Maxim – pian, programul se constituie din trei lucrări semnate de Strauss: „Marș Festiv”, „Burlesca” în re minor pentru pian și orchestră și Poemul simfonic „Așa Grăit-a Zarathustra”, celebru în toată lumea pentru partea de început a partiturii, intitulată “Răsăritul”, ce a fost inclusă în coloana sonoră a filmului “Odiseea Spațială”.
Renumit compozitor și dirijor german, Richard Strauss a fost un strălucit reprezentant al muzicii programatice, dirijând el însuși, atât la premiere cât și mai târziu, de-a lungul carierei, o mare parte din lucrările pe care le-a compus.
„Marșul Festiv” pentru orchestră în Do major, compus de Strauss la vârsta de 24 de ani, este o lucrare ce uimește prin grandoare, mai cu seamă că a fost scrisă la o vârstă foarte fragedă. Despre „Burlesca” în re minor pentru pian și orchestră, numită inițial “Scherzo” și compusă la doar 21 de ani, s-a spus nu doar că este “de necântat” din cauza dificultății, ci și că e “scrisă pentru o mână de bărbat”. În timp a ajuns să devină una dintre favoritele pianiștilor iar virtuozitatea, tușeul și tehnica impecabilă a lui Horia Maxim, artistul pianist invitat joi, 26 octombrie, vor scoate și mai mult în evidență frumusețea lucrării.
În partea a doua a Concertului va răsuna celebrul poem simfonic “Așa Grăit-a Zarathustra”. Partitura cu conținut programatic și caracter narativ a fost inspirată de tratatul filozofic cu acelaşi nume al lui Friedrich Nietzsche, lucrare care tratează problema divinității într-un mod inedit pentru epoca respectivă, cuprinzând celebra formulare „Dumnezeu a murit” și vorbind despre “eterna recurență a EU-lui”.
Așadar, seară festivă cu muzica lui R. Strauss, joi, 26 octombrie de la ora 19:00 la Filarmonica “Paul Constantinescu”.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237