La Gorgota, au fost depuse coroane de flori la toate monumentele eroilor din localitate, iar elevii au susținut un program artistic - FOTO

01 Dec 2017 15:00
Ziua Națională a României a fost sărăbătorită și în comuna prahoveană Gorgota, fiind un prilej de celebrare a Unirii de la 1918, a faptelor și momentelor istorice ce au condus la reîntregirea națională. Reprezentanții Primăriei, consilieri locali, elevi și localnici ai comunei au depus coroane de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului, din satele Potigrafu, Gorgota, Fânari, Crivina și Poienarii Apostoli. Momentul de la 1918 a fost omagiat de elevii unităților de învățământ în cadrul unui program cultural-artistic, ce a reunit un numeros public, în sala mare a Căminului Cultural din Poienarii Apostoli.
Potrivit unei postări pe o rețea de socilizare, cu această ocazie, primarul comunei Gorgota, Dumitru Ionuț Nicolae a susținut o alocuțiune din cadrul căreia vă redăm câteva fragmente:
"Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor pentru Unitate Națională și marchează momentul creerii României Mari, situându-se în continuarea acțiunilor unioniste ale fraților din Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina(15-28 noiembrie 1918).
Nu trebuie uitate sacrificiile făcute de eroii neamului pentru obținerea și menținerea unității și identității naționale. De aceea noi suntem datori să ne cinstim eroii și înaintașii.
Români, a sosit vremea să ne întoarcem cu gândurile și cu inimile spre propria noastră țară, spre propria noastră identitate și spre propria noastră glie.
1 Decembrie trebuie să rămână un model pentru acțiunile românilor.
Idealul noastru comun este de a construi prin unitate de voință și armonie, o comunitate prosperă și fericită pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.
Așa să ne ajute Dumnezeu !
La muți ani Români ! La mulți ani România ! "

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677