La Gorgota, elevii și primarul localității au depus coroane de flori la monumentele din comună pentru a marca Ziua Armatei

25 Oct 2017 19:27
Ziua Armatei Române a fost celebrată la Gorgota astăzi de elevi din localitate și de autoritățile locale. Practic, ziua de 25 octombrie a fost marcată de primarul comunei Gorgota, Dumitru Ionuț Nicolae, viceprimarul Marin Frățilă, consilieri locali și elevi ai școlilor din comună care au depus coroane de de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Potigrafu și la monumentele ridicate în cinstea eroilor căzuți în luptă, din satele Gorgota, Fânari, Crivina și Poienarii Apostoli.
Sărbătorirea Zilei
Armatei Română își sărbătorește ziua în fiecare pe 25 octombrie. Deoarece la această dată, în 1944, a fost eliberată de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord în urma Bătăliei de la Carei, și astfel, Dictatul de la Viena, prin care României i-a fost smulsă o suprafață de 43.492 km², a fost anulat de facto.
"Ca urmași ai celor care și-au jertfit viața pentru neatârnarea patriei, avem datoria să păstrăm veșnic vie flacăra recunoștinței noastre și, la marile evenimente ale ființei nației noastre, să le mulțumim înaintașilor noștri măcar cu o floare și cu un gând bun", a arătat într-o alocuțiune, primarul Dumitru Ionuț Nicolae, care a fost postată și pe pagina de facebook a Primăriei Gorgota.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677