La Gorgota, elevii și primarul localității au depus coroane de flori la monumentele din comună pentru a marca Ziua Armatei

25 Oct 2017 19:27
Ziua Armatei Române a fost celebrată la Gorgota astăzi de elevi din localitate și de autoritățile locale. Practic, ziua de 25 octombrie a fost marcată de primarul comunei Gorgota, Dumitru Ionuț Nicolae, viceprimarul Marin Frățilă, consilieri locali și elevi ai școlilor din comună care au depus coroane de de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Potigrafu și la monumentele ridicate în cinstea eroilor căzuți în luptă, din satele Gorgota, Fânari, Crivina și Poienarii Apostoli.
Sărbătorirea Zilei
Armatei Română își sărbătorește ziua în fiecare pe 25 octombrie. Deoarece la această dată, în 1944, a fost eliberată de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord în urma Bătăliei de la Carei, și astfel, Dictatul de la Viena, prin care României i-a fost smulsă o suprafață de 43.492 km², a fost anulat de facto.
"Ca urmași ai celor care și-au jertfit viața pentru neatârnarea patriei, avem datoria să păstrăm veșnic vie flacăra recunoștinței noastre și, la marile evenimente ale ființei nației noastre, să le mulțumim înaintașilor noștri măcar cu o floare și cu un gând bun", a arătat într-o alocuțiune, primarul Dumitru Ionuț Nicolae, care a fost postată și pe pagina de facebook a Primăriei Gorgota.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365