La Muzeul Ceasului va avea loc Simpozionul Național TIMPUL șI OMUL

31 Oct 2017 10:16
La Muzeul Ceasului va avea loc Simpozionul Național TIMPUL șI OMUL
Muzeul Ceasului 'Nicolae Simache' Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează în perioada 2-3 noiembrie 2017, a XIX-a ediție a Simpozionului Național 'TIMPUL șI OMUL' .

În deschiderea lucrărilor simpozionului, care va avea loc în data de 2 noiembrie 2017, la orele 11,00, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu nr. 10, va fi lansat volumul 'Anuarul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova' — serie nouă, nr. VII, care cuprinde studii științifice din domeniul orologeriei și filmul 'Istoria instrumentelor de măsurare a timpului' — o incursiune în evoluția acestor instrumente cu exemplificări din patrimoniul Muzeului Ceasului 'Nicolae Simache' Ploiești.

La această manifestare anuală, participă peste 50 de invitați din țară, specialiști din muzee, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, colecționari și pasionați de orologerie, restauratori în domeniu.

Temele dezbătute în cadrul simpozionului, structurate pe două secțiuni, organizate la sediul Muzeului Ceasului 'Nicolae Simache' din Ploiești, str. Nicolae Simache nr. 1, sunt:

Definirea timpului în concepte filozofice, științifice, religioase, artistice și literare; Percepția timpului în lumea satului românesc; Oameni care au marcat timpul. Personalități; Evoluția și istoria orologeriei în plan universal și național; Invenții și inventatori celebri de ceasuri; Asimilarea și evoluția orologeriei în România, în diferite perioade istorice; Automate muzicale în patrimoniul muzeal național și mondial; Restaurarea ceasurilor și a cutiilor muzicale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000