La Muzeul Ceasului va avea loc Simpozionul Național TIMPUL șI OMUL

31 Oct 2017 10:16
La Muzeul Ceasului va avea loc Simpozionul Național TIMPUL șI OMUL
Muzeul Ceasului 'Nicolae Simache' Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează în perioada 2-3 noiembrie 2017, a XIX-a ediție a Simpozionului Național 'TIMPUL șI OMUL' .

În deschiderea lucrărilor simpozionului, care va avea loc în data de 2 noiembrie 2017, la orele 11,00, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu nr. 10, va fi lansat volumul 'Anuarul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova' — serie nouă, nr. VII, care cuprinde studii științifice din domeniul orologeriei și filmul 'Istoria instrumentelor de măsurare a timpului' — o incursiune în evoluția acestor instrumente cu exemplificări din patrimoniul Muzeului Ceasului 'Nicolae Simache' Ploiești.

La această manifestare anuală, participă peste 50 de invitați din țară, specialiști din muzee, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, colecționari și pasionați de orologerie, restauratori în domeniu.

Temele dezbătute în cadrul simpozionului, structurate pe două secțiuni, organizate la sediul Muzeului Ceasului 'Nicolae Simache' din Ploiești, str. Nicolae Simache nr. 1, sunt:

Definirea timpului în concepte filozofice, științifice, religioase, artistice și literare; Percepția timpului în lumea satului românesc; Oameni care au marcat timpul. Personalități; Evoluția și istoria orologeriei în plan universal și național; Invenții și inventatori celebri de ceasuri; Asimilarea și evoluția orologeriei în România, în diferite perioade istorice; Automate muzicale în patrimoniul muzeal național și mondial; Restaurarea ceasurilor și a cutiilor muzicale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767