La o școală din Prahova erau depozitate lângă laptele și cornurile ce erau distribuite elevilor și ghivece de flori, produse de curățat și obiecte personale ale angajaților

10 Aug 2017 14:07
La o școală din Prahova erau depozitate lângă laptele și cornurile ce erau distribuite elevilor și ghivece de flori, produse de curățat și obiecte personale ale angajaților
In perioada februarie 2017 – iunie 2017, adică pe parcursul celului de-al doilea semestru școar, comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat modul de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 96/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si privat precum si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore, precum si Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli.
La nivelul județului Prahova, au fos verificate 20 de școli de școli, 5 grădinițe și 6 operatoi economici producători și distribuitori de lapte și corn.Față de anii anteriori, potrivit comisarilor Comisariatului Județean de Protecția Consumatorilor, în general unitățile de învățățmânt și-au pus la punct spațiile de depoziatare a produselor acordate elevilor în cadrul programului Lapte și corn, au frigidere și personal cu analizele la zi, desemnat să se ocupe de program. Cu toate acestea, la o școală din Prahova s-a constatat ca spatiul de depozitare care era special amenajat pentru primirea, depozitarea produselor lapte corn, mai erau pastrate si alte obiecte, respectiv ghivece flori, produse de curatat, produse personale ale angajatilor si nu exista apa curenta la ora si data controlului. Unitatea respectivă de învățământ a fost sancționată cu avertisment și a primit ca măsură de urgență să reamenajeze spațiul respectiv. În cazul producătorilor și distribuitorilor de lapte și corn, nu s-au constat probleme. La momentul controlului, produsele erau proaspete, în termenul de valabilitate, fără modificări organoleptice. Au fost totodată și recoltate probe din produsul corn, iar analizele au ieșit conforme.

sursa foto cu caracter ilustrativ: https://thumbs.dreamstime.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434