La Peștera Ialomiței se modifică programul de vizitare/Se trece la programul de iarnă

25 Sep 2019 09:23
La Peștera Ialomiței se modifică programul de vizitare/Se trece la programul de iarnă
Din 1 octombrie 2019, Peștera Ialomiței își modifica programul de vizitare, urmând să fie deschisă între orele 9:00 - 17:00, zilele de vizitare rămânând aceleași, de luni până duminică. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 16:00. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.
Peștera Ialomiței este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmbovița, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna. Numele acesteia vine de la râul Ialomița, care izvorăște la 10 km distanță din circul glaciar numit Obârșia Ialomiței, situată sub Vârful Găvanele (2.479 m), aflat la 600 m de Vârful Omu și la o distanță mai mică de Vârful Ocolit, numit și Bucura Dumbravă.
"Încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât și pe primii creștini, călugării, care se aflau în căutarea însingurării și a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii. Se spune că în Peștera Ialomiței a poposit și Apostolul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, cel trimis să încreștineze populațiile de la Nord de Dunăre. Peștera Ialomiței are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 480 sunt accesibili și amenajați pentru vizitare. Temperatura în peșteră oscilează între 5 și 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 și 100%", anunta Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească" Târgoviște.


foto https://www.crestinortodox.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677