La Ploiești se va construi o Stație de Tratare Mecano-Biologică a Deșeurilor Biodegradabile

24 Oct 2017 17:40
La Ploiești se va construi o Stație de Tratare Mecano-Biologică a Deșeurilor Biodegradabile
Marți, 24 octombrie 2017, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Andrei Toader, a semnat contractul de finanțare pentru Fazarea proiectului "Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova", cu o valoare totală de 64.442.740,51 lei, din care asistența financiară nerambursabilă primită de la Uniunea Europeană este de 46.686.903,53 lei.

Finanțarea acestui contract va fi realizată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și reprezintă continuarea proiectului "Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova".

Prima etapă a proiectului a început în februarie 2012 și s-a finalizat în decembrie 2015. În cadrul acestei prime etape au fost realizate investiții în valoare de 91.680.752 lei, respectiv: închiderea depozitului neconform de la Ploiești, construirea stației de sortare de la Boldești-Scăeni, construirea a două noi stații de transfer la Bușteni și la Urlați, dotarea a două stații de tranfer deja existente la Valea Doftanei și la Drăgănești, precum și achiziționarea a 203.725 de pubele, compostoare individuale și containere de colectare selectivă.

În faza a II-a, cea pentru care s-a semnat astăzi contractul de finanțare, se va realiza un alt obiectiv major de investiții, respectiv "Construirea Stației de Tratare Mecano-Biologică a Deșeurilor Biodegradabile Ploiești", activitate pentru care deja s-a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor cu SC Strabag SRL.

Valoarea lucrărilor aferente Stației de Tratare Mecano-Biologică a Deșeurilor Biodegradabile Ploiești este de 61.531.405,20 lei, inclusiv TVA și o durată de realizare de 18 luni, de la data ordinului de începere, în acest termen fiind incluse etapele de proiectare, execuție a lucrărilor și testare a echipamentelor.

Stația de Tratare Mecano-Biologică a Deșeurilor Biodegradabile Ploiești, ce urmează a fi construită ca urmare a implementării contractului semnat astăzi, va avea o capacitate de prelucrare de 150.000 tone / an, scopul său fiind acela de a completa infrastructura existentă la nivelul județului Prahova în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, astfel încât la punerea ei în funcțiune să poată fi îndeplinite mai multe rezultate, și anume:
- Reducerea cantității de deșeuri biodegradabile la depozitare conform obligațiilor asumate prin Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană;
- Creșterea capacității de recuperare a deșeurilor, ca urmare a tratării mecano-biologice a deșeurilor biodegradabile în cadrul Stației de tratare mecano-biologice de la Ploiești;
- Optimizarea sistemului de management al deșeurilor prin reducerea impactului aferent transportului deșeurilor la facilitățile de tratare și/sau depozitare.

Sursa foto cu caracter ilustrativ: http://fermierulargesean.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000