La Rîfov se vor construi un Centru de zi social si trei locuinte sociale individuale

14 Mar 2019 09:29
La Rîfov se vor construi un Centru de zi social si trei locuinte sociale individuale
Primăria Comunei Rîfov, in colaborare cu DGASPC Prahova si Consiliul Judetean Prahova, prin Programul de Interes National ,,Infiintare de servicii sociale in vederea asigurarii tranzitiei tinerilor cu dezabilitati de la sistemul de protectie speciala a copilului catre sistemul de protectie a persoanelor adulte cu dizabilitati ’’, intentioneaza reabilitarea si modernizarea imobilului în care și-a desfășurat activitatea Scoala primara Buchilasi, în vederea înființării unui Centru de zi si construirea de trei locuinte sociale. Iar primul pas a fost facut. Primaria a obtinut avizul de la Ministerul Educatiei pentru schimbarea destinatiei scolii din Buchilasi.
Practic, aici ar urma sa se desfășare trei tipuri de servicii sociale, respectiv centru de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice (tip club), centru de zi pentru copii (centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă) și centru de zi pentru asistență medicala permanenta și suport pentru persoane aflate în situații de nevoie (servicii de asistență comunitară). Suprafata relativ mare de 5661 mp permite construirea a trei locuinte sociale individuale.
"Proiectul își propune îmbunătățirea nivelului de îngrijire și asistență, prin crearea unor condiții de viață și de recuperare adecvate și adaptate necesităților lor specifice", anunta Primaria Rîfov.
Construita in 1932, cladirea in care a functionat scoala de la Buchilasi, nu mai prezinta acum siguranta in exploatare, instalatia electrica este invechita, acoperisul deteriorat, zidurile sunt crapate. Aceasta scoala nu mai functioneaza de peste 20 ani din cauza numarului atat de mic de elevi, iar acum, copiii satului au la dispozitie doua microbuze moderne care ii transporta catre scoala si inapoi acasa.

COMENTARII

64x64

Valeria Luncasu

Felicitari pt ac initiativa. Poate continuati si cu alte cladiri neutilizate in prezent.

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Bună seara! Sunt profesor pentru învațamântul primar la o școală din București si aș dori să particip, împreună cu copiii de la clasă, la festivalul de anul acesta , cu un dans popular. Ne puteți trimite regulamentul de anul acesta? Mulțumesc mult!
Bună ziua! Aveți locuri vacante?
Felicitari pt ac initiativa. Poate continuati si cu alte cladiri neutilizate in prezent.
Cum putem afla in ce perioada se fac inscrierile.
am nevoie de reparat casa ca nu pot locui in ia deoarece ia cazut o parte din acoperis si nu am posibilitate pentru a o repara eu sint vaduva si acum stau cu copii in chirie va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati am si 5 nepoti foarte mici cel mai mic are 6 luni daca vreti sa ma ajutati va rog contactatima
Curs valutar
EUR Euro 4.7509 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1988 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5172 0.0000
CHF Francul elvetian 4.2187 0.0000
XAU Gramul de aur 177.1757 0.0000