Lectie in natura de silvicultura, tinuta de seful Ocolului Silvic Campina

08 Aug 2020 15:34
Asociatia Porti spre Constiinta a organizat recent o excursia in Rezervatia Glodeasa, arie protejata din judetul Prahova. Aici au fost indrumati de seful Ocolului Silvic Campina, care le-a predat participantilor o interesanta lectie de silvicultura.
“Am parcurs 3 ore in urcare dupa vizitarea pepinierei Orjogoaia. A fost un frumos efort , cu recompense pe masura, fiindca am avut parte de vreme buna si multe surprize placute .Ghidul nostru a fost tocmai seful de ocol din Campina, inginerul Mihai Cojocaru.
El ne-a explicat cu rabdare si entuziasm despre rolul padurii, despre ingrijirea ei si mentinerea intr-un stadiu sanatos si ne-a aratat puietii de arbori cu varste diferite , ingrijiti cu atentie si profesionalism pe care silvicultorii ii cresc pentru impaduriri, amenajari diverse sau chiar cu destinatia- brazi de Craciun .
Am invatat despre diversele specii de arbori si de animale prezente in rezervatie si de asemenea cateva lucruri despre vanatoare si trofeele de vanatoare (si ne-a indrumat sa vizitam Muzeul Cinegetic Posada).
A fost o placere sa il ascultam si sa invatam un pic de silvicultura si ii multumim pe aceasta cale pentru timpul acordat. Dedicarea sa si pasiunea cu care vorbeste despre paduri ne-a impresionat mult si recomandam tuturor iubitorilor naturii sa faca aceasta excursie pentru a obtine o viziune corecta in legatura cu silvicultura romaneasca si cat de mult sunt ingrijite padurile”, au scris apoi pe facebook reprezentantii Asociatiei Porti spre Constiinta.


Sursa foto: facebook Porti spre Constiinta

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8582 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0972 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3220 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5132 0.0000
XAU Gramul de aur 257.4245 0.0000