Lectie in natura de silvicultura, tinuta de seful Ocolului Silvic Campina

08 Aug 2020 15:34
Asociatia Porti spre Constiinta a organizat recent o excursia in Rezervatia Glodeasa, arie protejata din judetul Prahova. Aici au fost indrumati de seful Ocolului Silvic Campina, care le-a predat participantilor o interesanta lectie de silvicultura.
"Am parcurs 3 ore in urcare dupa vizitarea pepinierei Orjogoaia. A fost un frumos efort , cu recompense pe masura, fiindca am avut parte de vreme buna si multe surprize placute .Ghidul nostru a fost tocmai seful de ocol din Campina, inginerul Mihai Cojocaru.
El ne-a explicat cu rabdare si entuziasm despre rolul padurii, despre ingrijirea ei si mentinerea intr-un stadiu sanatos si ne-a aratat puietii de arbori cu varste diferite , ingrijiti cu atentie si profesionalism pe care silvicultorii ii cresc pentru impaduriri, amenajari diverse sau chiar cu destinatia- brazi de Craciun .
Am invatat despre diversele specii de arbori si de animale prezente in rezervatie si de asemenea cateva lucruri despre vanatoare si trofeele de vanatoare (si ne-a indrumat sa vizitam Muzeul Cinegetic Posada).
A fost o placere sa il ascultam si sa invatam un pic de silvicultura si ii multumim pe aceasta cale pentru timpul acordat. Dedicarea sa si pasiunea cu care vorbeste despre paduri ne-a impresionat mult si recomandam tuturor iubitorilor naturii sa faca aceasta excursie pentru a obtine o viziune corecta in legatura cu silvicultura romaneasca si cat de mult sunt ingrijite padurile", au scris apoi pe facebook reprezentantii Asociatiei Porti spre Constiinta.


Sursa foto: facebook Porti spre Constiinta

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677