Lunea, ziua în care s-au produs în Prahova cele mai multe accidente, în 2019/Principalele cauze generatoare de accidente

17 Feb 2020 09:20
Lunea, ziua în care s-au produs în Prahova cele mai multe accidente, în 2019/Principalele cauze generatoare de accidente
Poliția Prahova a întocmit bilanțul activităților pe anul trecut.
În privința accidetelor de circulație, în anul 2019, numărul total al accidentelor a crescut cu 3,38%. Indicatorii specifici siguranţei rutiere se prezintă după cum urmează:
- numărul accidentelor uşoare crește cu 8,11%,
- numărul accidentelor grave scade cu 5,78%;
- numărul persoanelor decedate scade cu 22,36%;
- numărul persoanelor rănite grav scade cu 2,96%.
Primele cinci cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt:
 14,95% - neacordarea de prioritate altor vehicule;
 14,07% - abateri ale bicicliştilor;
 13,78% - abateri pietoni;
 12% - viteza neregulamentară;
 10% - neacordarea de prioritate pietonilor.
"Menţionăm că acestea au generat 64,97% din totalul accidentelor rutiere grave, iar sancţiunile contravenţionale dispuse pentru combaterea lor (24.634) reprezintă 35,64 % din totalul celor aplicate în 2019. Precizăm că 42,8% din totalul accidentelor grave de circulaţie au fost generate de primele trei cauze (neacordare prioritate vehicule, abateri bicicliști și pietoni), iar pentru combaterea lor au fost aplicate 7.861 de sancțiuni (11,37% din numărul total de sancțiuni)", a transmis IJP Prahova.
Pe drumurile naționale din județ s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave (112), având în vedere următoarele considerente:
 reprezintă cea mai mare suprafaţa/întindere a părţii carosabile din judeţ;
 numărul mare de autovehicule şi intensitatea traficului rutier;
 reabilitarea suprafeţei carosabile a permis deplasarea cu viteze superioare şi, implicit, înregistrarea unor coliziuni cu vătămări corporale grave sau chiar decese;
 în zonele în care nu sunt amenajate trotuare, circulația pietonilor se face pe partea carosabilă.
De asemenea, din analiza datelor statistice înregistrate în anul 2019, se poate observa că ziua din săptămână în care s-au produs cele mai multe accidente a fost lunea - 66, spre deosebire de anul 2018 în care ziua cu cele mai multe accidente a fost vinerea - 68, iar luna cu cele mai multe accidente rutiere a fost decembrie, când s-au înregistrat 40 de accidente (-4).
foto arhiva

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8332 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.3890 -0.0253
GBP Lira sterlina 5.3759 0.1027
CHF Francul elvetian 4.5616 0.0162
XAU Gramul de aur 228.9056 -0.3826