“Marele 5 în creația lui Beethoven” - concert inedit la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești

18 Sep 2017 10:40
“Marele 5 în creația lui Beethoven” - concert inedit la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești
Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești vă invită joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Concertul Simfonic -“Marele 5 în creația lui Beethoven”, eveniment ce se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Rusiei în România.
Programul, ce aparține în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul dintre cei trei mari clasici, este alcătuit din doua lucrări colosale ale compozitorului, ambele având cifra „5” ca și număr de referință.
Astfel, în prima parte a serii, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Mi bemol major - „Imperialul”, în interpretarea virtuozului solist - Eduard Kunz (Rusia) și sub bagheta mastrului dirijor – Cristian Brâncuși, alături de orchestra simfonică a filarmonicii.
De o maiestuozitate incomparabilă și reprezentând unul dintre cele mai remarcabile concerte de pian din biblioteca de specialitate, “Imperialul” este ultimul concert compus de “Titan”.. Cu o scriitură amplă și dramatică a partiturii, lucrarea constituie un model pentru urmașii genului romantic și chiar modern.
În partea a doua a parte a serii, în sala de concerte “Ion Baciu” a filarmonicii ploieștene va răsuna o altă lucrare beethoveniană strălucitoare, Simfonia a V a in do minor. Fiind cea mai cunoscută simfonie a celebrului compozitor german și supranumită „Simfonia destinului”, lucrarea reprezintă un autentic exemplu de genialitate componistică, primele patru tonuri ale partiturii fiind de referință atunci când spui “Beethoven”.
Așadar, Filarmonica ploieșteana vă invita la un adevărat regal beethovenian în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Aniversare 65 a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la prețuri de la 15 la 30 de lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923