“Marele 5 în creația lui Beethoven” - concert inedit la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești

18 Sep 2017 10:40
“Marele 5 în creația lui Beethoven” - concert inedit la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești
Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești vă invită joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Concertul Simfonic -“Marele 5 în creația lui Beethoven”, eveniment ce se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Rusiei în România.
Programul, ce aparține în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul dintre cei trei mari clasici, este alcătuit din doua lucrări colosale ale compozitorului, ambele având cifra „5” ca și număr de referință.
Astfel, în prima parte a serii, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Mi bemol major - „Imperialul”, în interpretarea virtuozului solist - Eduard Kunz (Rusia) și sub bagheta mastrului dirijor – Cristian Brâncuși, alături de orchestra simfonică a filarmonicii.
De o maiestuozitate incomparabilă și reprezentând unul dintre cele mai remarcabile concerte de pian din biblioteca de specialitate, “Imperialul” este ultimul concert compus de “Titan”.. Cu o scriitură amplă și dramatică a partiturii, lucrarea constituie un model pentru urmașii genului romantic și chiar modern.
În partea a doua a parte a serii, în sala de concerte “Ion Baciu” a filarmonicii ploieștene va răsuna o altă lucrare beethoveniană strălucitoare, Simfonia a V a in do minor. Fiind cea mai cunoscută simfonie a celebrului compozitor german și supranumită „Simfonia destinului”, lucrarea reprezintă un autentic exemplu de genialitate componistică, primele patru tonuri ale partiturii fiind de referință atunci când spui “Beethoven”.
Așadar, Filarmonica ploieșteana vă invita la un adevărat regal beethovenian în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Aniversare 65 a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la prețuri de la 15 la 30 de lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767