Marți, 13 Noiembrie " "Ziua Informării Preventive"

13 Nov 2018 08:48
Marți, 13 Noiembrie " "Ziua Informării Preventive"
Marți, 13 noiembrie a.c., cu ocazia "Zilei Informării Preventive", Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova va organiza și desfășura o serie de activități menite să familiarizeze populația cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situații de urgență, precum și cu regulile de comportare în cazul declanșării riscurilor generatoare de situații de urgență la nivelul județului.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat inițiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marți 13, să fie organizată "Ziua Informării Preventive". Desfășurate sub sloganul "Preveniți ghinionul", având ca logo pisica neagră, activitățile ce au loc în această zi urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situații de urgență și familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viața și bunurile.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 13 noiembrie a.c., personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" efectuează activități instructiv " educative pe această linie, la nivelul localităților, instituțiilor și operatorilor economici din județ. Activitățile sunt organizate și derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciții în caz de incendiu și exerciții de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetățenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență generate de riscurile existente la nivelul județului.

Cu această ocazie declarăm ziua de marți, 13 noiembrie " drept "Ziua porților deschise" (între orele 11:00-13:00) la toate subunitățile de intervenție vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenție în situații de urgență din dotarea pompierilor prahoveni și să vizioneze exercițiile demonstrative organizate.

Totodată, la sediul inspectoratului din strada Rudului, nr. 96 din municipiul Ploiești, personalul inspectoratului desfășoară activități de informare preventivă și pregătire a preșcolarilor și elevilor, acțiuni în cadrul cărora sunt prezentate și materialele aferente Campaniilor Naționale de Informare și Pregătire a Populației "F.O.C " Flăcările Omoară Copii", "R.I.S.C. " Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale" și "R.I.S.C. " Siguranța nu este un joc de noroc!".

Sursa foto: bihorstiri.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677