Măsuri luate de autorități ca să evite o criză a lemnului de foc. Ce trebuie să facă cetățenii

22 Jul 2017 13:02
Măsuri luate de autorități ca să evite o criză a lemnului de foc. Ce trebuie să facă cetățenii
De ieri au intrat în vigoare mai multe prevederi prin care se va asigura cu prioritate lemn de foc pentru populație. Este vorba despre lemnul de foc (sau lemnul de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm) rezultat din lucrări de îngrijire, tăieri de igienă sau din produse accidentale dispersate sau realizate pe suprafețe compacte de maximum 3 ha, provenit din păduri proprietate publică a statului.
"Evitarea unei crize a lemnului de foc, precum cea de iarna trecută, prin asigurarea cu prioritate pentru populație reprezintă un alt obiectiv asumat de acest Guvern. Până acum, lemnul de foc se comercializa pe picior către agenți economici, care îl revindeau populației la prețuri exorbitante, cu marje importante de profit. De acum, lemnul de foc va fi vândut direct populației, la prețuri decente, accesibile, în baza solicitărilor înregistrate la primării. Reparăm, astfel, actul de guvernare iresponsabil de anul trecut din domeniul pădurilor, care a pus în dificultate mii de familii de români, pe timp de iarnă", a precizat ministrul Adriana Doina Pană.
Cetățenii vor depune solicitările la unitățile administrativ-teritoriale pe suprafața cărora este amplasat fondul forestier administrat de ocolul silvic de stat. Lemnul de foc se valorifică prin vânzare directă, iar cumpărătorul acestuia nu are dreptul de a-l revinde, în caz contrar se confiscă, fiind considerat de proveniență ilegală.

foto cu caracter ilustrativ: Bihon.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677