Măsuri luate de Poliția Locală Ploiești pentru anul școlar 2017-2018

10 Sep 2017 19:38
Măsuri luate de Poliția Locală Ploiești pentru anul școlar 2017-2018
În cursul anului școlar 2017-2018, care va începe luni, 11 septembrie a.c., Poliția Locală Ploiești va acționa în baza planului de măsuri prin care s-au stabilit acțiuni menite să asigure un climat de siguranță în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, conform ”Planului de activități pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învătământ preuniversitar din Municipiul Ploiești”, polițiștii locali vor fi prezenți începând cu data de 11 septembrie 2017, în zona a 8 unități de învățământ de pe raza municipiului, și vor avea ca obiective:

- Asigurarea unui climat de normalitate și siguranță civică, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar repartizate;
- Monitorizarea permanentă și evaluarea evoluției și a dinamicii fenomenului delincvenței juvenile în mediul școlar, la unitățile repartizate, îndeosebi a faptelor comise cu violență, și informarea structurilor partenere (Poliția Națională și Jandarmeria);
- Includerea unităților de învățământ repartizate în itinerariile de patrulare auto și pedestre, ca punct obligatoriu de staționare și trecere, în special în timpul sosirii și plecării elevilor la/de la cursuri;
- Destructurarea și dispersarea grupurilor de persoane cu comportament deviant/delincvent care frecventează zonele unităților școlare repartizate și tulbură climatul de normalitate și siguranță civică.

Polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră vor asigura fluidizarea traficului rutier și pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităților de învățământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje și vor lua măsuri contravenționale, potrivit competențelor legale, împotriva celor care nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, accesul pe interzis - conform prevederilor art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial, vor verifica respectarea legislației în materie de către agenții economici care desfășoară activități de comerț în apropierea unităților de învățământ.

Pentru a se cunoaște cât mai exact situația din teren, polițiștii locali se vor deplasa periodic la sediul unităților școlare pentru a sta de vorbă cu cadrele didactice, în vederea preluării eventualelor sesizări.
De asemenea, Dispeceratul instituției funcționează permanent, iar reclamațiile părinților și profesorilor pot fi preluate în mod operativ, la numerele de telefon 0244/954, aspectele semnalate urmând a fi verificate în teren.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895