Masuri luate la Ploiesti, pe perioada codului portocaliu

22 Mar 2018 18:34
Masuri luate la Ploiesti, pe perioada codului portocaliu
Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploiești s-au întrunit astăzi, 22 martie 2018, ora 16.00, în ședință extraordinară, ca urmare a emiterii de către Autoritatea Națională de Meteorologie a avertizărilor meteorologice.
În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenție, au fost stabilite principalele măsuri preventive și de intervenție operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de aceste fenomene.
Astfel, au fost luate măsuri pentru asigurarea utilajelor pentru deszăpezire și au fost verificate stocurile de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești. S-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului. Totodată, au fost stabilite căile de acces care trebuie curățate cu prioritate: zonele către unități spitalicești, unități de învățământ, instituții publice, stații mijloace de transport în comun.
În același sens, au fost stabilite măsuri pentru menținerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu energie electrică, apă, gaze și termoficare și pentru remedierea în regim de urgență a eventualelor avarii apărute. În acest context, cetățenii pot apela dispeceratul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, la numărul de telefon 0244/984 pentru semnalarea unor eventuale probleme în asigurarea utilităților publice.
În această perioadă, se va acorda o atenție deosebită identificării și cazării temporare a persoanelor fără adăpost, prin transportarea acestora către Centrul Social de Urgență pentru persoane adulte fără adăpost, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8. Acesta este deschis permanent în această perioadă. Vă reamintim că aici persoanele fără adăpost primesc un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundației “Constantin și Elena”, ceai cald, dispun de televizor și posibilitatea de a se spăla. De asemenea, acestea își pot spăla și rufele de două ori pe săptămână. Menționăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele.S-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane, avându-se în vedere suplimentarea numărului de mijloace de transport în orele cu trafic ridicat.
Pe perioada menținerii în vigoare a avertizărilor meteorologice, s-au instituit servicii de permanență la nivelul tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență care pot fi generate de fenomenele prognozate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000