Masuri luate la Ploiesti, pe perioada codului portocaliu

22 Mar 2018 18:34
Masuri luate la Ploiesti, pe perioada codului portocaliu
Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploiești s-au întrunit astăzi, 22 martie 2018, ora 16.00, în ședință extraordinară, ca urmare a emiterii de către Autoritatea Națională de Meteorologie a avertizărilor meteorologice.
În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenție, au fost stabilite principalele măsuri preventive și de intervenție operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de aceste fenomene.
Astfel, au fost luate măsuri pentru asigurarea utilajelor pentru deszăpezire și au fost verificate stocurile de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești. S-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului. Totodată, au fost stabilite căile de acces care trebuie curățate cu prioritate: zonele către unități spitalicești, unități de învățământ, instituții publice, stații mijloace de transport în comun.
În același sens, au fost stabilite măsuri pentru menținerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu energie electrică, apă, gaze și termoficare și pentru remedierea în regim de urgență a eventualelor avarii apărute. În acest context, cetățenii pot apela dispeceratul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, la numărul de telefon 0244/984 pentru semnalarea unor eventuale probleme în asigurarea utilităților publice.
În această perioadă, se va acorda o atenție deosebită identificării și cazării temporare a persoanelor fără adăpost, prin transportarea acestora către Centrul Social de Urgență pentru persoane adulte fără adăpost, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8. Acesta este deschis permanent în această perioadă. Vă reamintim că aici persoanele fără adăpost primesc un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundației “Constantin și Elena”, ceai cald, dispun de televizor și posibilitatea de a se spăla. De asemenea, acestea își pot spăla și rufele de două ori pe săptămână. Menționăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele.S-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane, avându-se în vedere suplimentarea numărului de mijloace de transport în orele cu trafic ridicat.
Pe perioada menținerii în vigoare a avertizărilor meteorologice, s-au instituit servicii de permanență la nivelul tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență care pot fi generate de fenomenele prognozate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000