Măsuri speciale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești/ Vizitele pentru toate secțiile spitalului, sistate

25 Feb 2020 16:30
Măsuri speciale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești/ Vizitele pentru toate secțiile spitalului, sistate
Sunt luate măsuri speciale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în contextul riscului apariției unor cazuri de coronavirus în țara noastră.

"Pentru că unii dintre dumneavoastră aveți contact direct cu activitatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, fie din postura de pacienți, fie din cea de membri ai familiilor celor internați, vă aduc la cunoștință măsurile stabilite ieri după-amiază, în această unitate medicală, în urma recomandărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică Prahova. Grupul de lucru constituit la Spitalul Județean a stabilit un set de măsuri, pe care suntem cu toții obligați să le respectăm, atât ca urmare a actualizării definiției de caz pentru infecția cu noul coronavirus (COVID-19), cât și ca urmare a evoluției numărului de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv gripă", anunta presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Măsuri instituite pentru pacienți, aparținători și personal medical:

â–¶ Sistarea vizitelor pentru toate secțiile spitalului,

â–¶ Efectuarea consultațiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu,

â–¶ Respectarea programului stabilit la nivelul spitalului pentru acordarea relațiilor despre pacienții internați. Astfel, nu se va permite accesul aparținătorilor în secție (programul stabilit este 08.30-09.30 pentru secțiile chirurgicale și 12.00-13.00 pentru ATI și secțiile medicale),

â–¶ Efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și autodeclararea de către personalul medico-sanitar și auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

În plus, transmite Toader, au fost verificate stocurile de dezinfectanți și de materiale de curățenie, precum și cele de echipamente de protecție pentru personalul spitalului, pentru pacienți și aparținători.
Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măști de unică folosință, măști cu supapă, combinezoane, halate de unică folosință, ochelari de protecție, mănuși de examinare de unică folosință, botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.

O măsură similară a fost luată și pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie.

foto Bogdan Toader/Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677