Mihai Eminescu, omagiat la Ploiesti

15 Jan 2018 15:55
Mihai Eminescu, omagiat la Ploiesti
Luni, 15 ianuarie 2018, Consiliul Județean Prahova și instituțiile de cultură din județ au organizat o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale. Conform Legii nr. 238 /7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor - Mihai Eminescu (1850-1889). La 168 de ani de la nașterea sa, Mihai Eminescu reprezintă ,,omul deplin al culturii românești'’.
Prezent la evenimentele culturale de astăzi, Administratorul public al Județului Prahova, Fabioara Ionescu a menționat că Ziua Culturii Naționale reprezintă o zi în care ne amintim de ,,Luceafărul'' poeziei românesti, dar și o zi de reflecție asupra culturii române în ansamblu și a esenței românismului din sufletul oricărui român.
Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale au debutat la Biblioteca Județeană ,, Nicolae Iorga" cu simpozionul ,, Dor de Eminescu", continuând cu vernisarea expoziției etnografice ,, Valori de Patrimoniu" și cu lansarea ,,Ghidului de arhitectură - Zona Prahova Subcarpatică". Având în vedere că Mihai Eminescu rămâne expresia absolută a culturii române, au fost depuse flori, atât la statuia poetului din centrul Municipiului Ploiești, dar și la alte monumente culturale din Județul Prahova.
Prin organizarea acestor evenimente, Consiliul Județean Prahova dorește să promoveze și să arate respectul cuvenit culturii naționale, ducând mai departe conștiința și identitatea românească, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.


Sursa foto> CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677