Mihai Eminescu, omagiat la Ploiesti

15 Jan 2018 15:55
Mihai Eminescu, omagiat la Ploiesti
Luni, 15 ianuarie 2018, Consiliul Județean Prahova şi instituțiile de cultură din județ au organizat o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale. Conform Legii nr. 238 /7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor - Mihai Eminescu (1850-1889). La 168 de ani de la naşterea sa, Mihai Eminescu reprezintă ,,omul deplin al culturii româneşti'’.
Prezent la evenimentele culturale de astăzi, Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu a menţionat că Ziua Culturii Naționale reprezintă o zi în care ne amintim de ,,Luceafărul'' poeziei românesti, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române în ansamblu şi a esenţei românismului din sufletul oricărui român.
Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale au debutat la Biblioteca Judeţeană ,, Nicolae Iorga” cu simpozionul ,, Dor de Eminescu”, continuând cu vernisarea expoziţiei etnografice ,, Valori de Patrimoniu” şi cu lansarea ,,Ghidului de arhitectură - Zona Prahova Subcarpatică”. Având în vedere că Mihai Eminescu rămâne expresia absolută a culturii române, au fost depuse flori, atât la statuia poetului din centrul Municipiului Ploieşti, dar şi la alte monumente culturale din Judeţul Prahova.
Prin organizarea acestor evenimente, Consiliul Judeţean Prahova doreşte să promoveze şi să arate respectul cuvenit culturii naţionale, ducând mai departe conştiinţa şi identitatea românească, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.


Sursa foto> CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365