Mihai Eminescu, omagiat la Ploiesti

15 Jan 2018 15:55
Mihai Eminescu, omagiat la Ploiesti
Luni, 15 ianuarie 2018, Consiliul Județean Prahova şi instituțiile de cultură din județ au organizat o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale. Conform Legii nr. 238 /7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor - Mihai Eminescu (1850-1889). La 168 de ani de la naşterea sa, Mihai Eminescu reprezintă ,,omul deplin al culturii româneşti'’.
Prezent la evenimentele culturale de astăzi, Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu a menţionat că Ziua Culturii Naționale reprezintă o zi în care ne amintim de ,,Luceafărul'' poeziei românesti, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române în ansamblu şi a esenţei românismului din sufletul oricărui român.
Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale au debutat la Biblioteca Judeţeană ,, Nicolae Iorga” cu simpozionul ,, Dor de Eminescu”, continuând cu vernisarea expoziţiei etnografice ,, Valori de Patrimoniu” şi cu lansarea ,,Ghidului de arhitectură - Zona Prahova Subcarpatică”. Având în vedere că Mihai Eminescu rămâne expresia absolută a culturii române, au fost depuse flori, atât la statuia poetului din centrul Municipiului Ploieşti, dar şi la alte monumente culturale din Judeţul Prahova.
Prin organizarea acestor evenimente, Consiliul Judeţean Prahova doreşte să promoveze şi să arate respectul cuvenit culturii naţionale, ducând mai departe conştiinţa şi identitatea românească, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.


Sursa foto> CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0195 0.0090
GBP Lira sterlina 5.4869 -0.0023
CHF Francul elvetian 4.5190 -0.0038
XAU Gramul de aur 239.1954 -0.8098