Ministerul Educației și Cercetării lansează astăzi, 11 februarie 2020, campania "Meseria face diferența!"

11 Feb 2020 12:19
Ministerul Educației și Cercetării lansează astăzi, 11 februarie 2020, campania "Meseria face diferența!"
Comunicat de presa Ministerul Educatiei: Această campanie are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Campania "Meseria face diferența!" se va încheia pe data de 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor.
Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.
Campania "Meseria face diferența!" se va derula în toată țara, iar printre acțiunile propuse de către inspectoratele școlare se regăsesc:
➢ acțiuni comune ale unităților de învățământ profesional și tehnic, ale inspectoratului școlar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea și orientarea școlară și profesională a elevilor;
➢ caravane ale meseriilor;
➢ concursuri școlare de tip "Atelier de creație" sau "Atelier de robotică";
➢ vizite ale elevilor din unitățile de învățământ gimnaziale din județ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învățământul profesional și profesional dual;
➢ ateliere de informare pentru profesorii diriginți ai claselor a VII-a și a VIII-a.
În următoarea perioadă, Ministerul Educației și Cercetării, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ vor organiza, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, o serie de evenimente care să contribuie la creșterea vizibilității și atractivității învățământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a.
"Educația și formarea profesională au un rol fundamental în crearea și dezvoltarea unei societăți bazate pe competențe. Nu putem fi nepăsători la evoluția tehnologică din ultimii ani, deci trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noștri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect", a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.
Reaminitim că învățământul dual a fost introdus începând cu anul școlar 2017-2018, an în care s-a înregistrat un număr de 2.268 elevi în prima promoție pentru această formă de organizare a învățământului profesional. Datorită eforturilor comune ale tuturor celor implicați, sprijiniți de Ministerul Educației și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, numărul elevilor din învățământul dual a crescut, ajungând în anul școlar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu față de anul școlar precedent.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677