Ministrul Mediului vrea amenzi pentru turiștii care hrănesc urșii

23 Jul 2019 09:32
Ministrul Mediului vrea amenzi pentru turiștii care hrănesc urșii
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a fost ieri în Brașov unde a vizitat, printre altele, și sanctuarul de urși de la Zărnești. Aici a făcut și câteva precizări cu privire la situația carnivorelor mari, și anume urșii. Ministrul a declarat că turiștii care hrănesc urșii aflați pe marginea drumului ar putea fi amendați. Mai mult, Gavrilescu a precizat că a trimis spre publicare Ordinul prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de exemplare de urs.

"Trebuie să protejăm specia, trebuie să avem grijă şi de noi, de toţi cetăţenii. (...) Vă spun sincer că rămân dezamăgită şi, de multe ori, stupefiată atunci când mă uit la televizor (...) vă spun că rămân stupefiată când văd că alimentăm această tendinţă de a apropia ursul cât de mult de noi şi a ne face rău, în loc să îl lăsăm în pace, (...) Astăzi (luni n.r.) deja am trimis deja către Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de intervenţie pe carnivora mare urs pentru un număr de 140 de exemplare", a declarat Grațiela Gavrilescu.

foto captura

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7786 -0.0005
USD Dolarul SUA 4.2746 -0.0185
GBP Lira sterlina 5.7198 0.0543
CHF Francul elvetian 4.3448 -0.0255
XAU Gramul de aur 202.1797 -1.3948