Ministrul Mediului vrea amenzi pentru turiștii care hrănesc urșii

23 Jul 2019 09:32
Ministrul Mediului vrea amenzi pentru turiștii care hrănesc urșii
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a fost ieri în Brașov unde a vizitat, printre altele, și sanctuarul de urși de la Zărnești. Aici a făcut și câteva precizări cu privire la situația carnivorelor mari, și anume urșii. Ministrul a declarat că turiștii care hrănesc urșii aflați pe marginea drumului ar putea fi amendați. Mai mult, Gavrilescu a precizat că a trimis spre publicare Ordinul prin care se aprobă o cotă de intervenție pentru 140 de exemplare de urs.

"Trebuie să protejăm specia, trebuie să avem grijă și de noi, de toți cetățenii. (...) Vă spun sincer că rămân dezamăgită și, de multe ori, stupefiată atunci când mă uit la televizor (...) vă spun că rămân stupefiată când văd că alimentăm această tendință de a apropia ursul cât de mult de noi și a ne face rău, în loc să îl lăsăm în pace, (...) Astăzi (luni n.r.) deja am trimis deja către Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de intervenție pe carnivora mare urs pentru un număr de 140 de exemplare", a declarat Grațiela Gavrilescu.

foto captura

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677