Ministrul Mediului vrea amenzi pentru turiștii care hrănesc urșii

23 Jul 2019 09:32
Ministrul Mediului vrea amenzi pentru turiștii care hrănesc urșii
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a fost ieri în Brașov unde a vizitat, printre altele, și sanctuarul de urși de la Zărnești. Aici a făcut și câteva precizări cu privire la situația carnivorelor mari, și anume urșii. Ministrul a declarat că turiștii care hrănesc urșii aflați pe marginea drumului ar putea fi amendați. Mai mult, Gavrilescu a precizat că a trimis spre publicare Ordinul prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de exemplare de urs.

"Trebuie să protejăm specia, trebuie să avem grijă şi de noi, de toţi cetăţenii. (...) Vă spun sincer că rămân dezamăgită şi, de multe ori, stupefiată atunci când mă uit la televizor (...) vă spun că rămân stupefiată când văd că alimentăm această tendinţă de a apropia ursul cât de mult de noi şi a ne face rău, în loc să îl lăsăm în pace, (...) Astăzi (luni n.r.) deja am trimis deja către Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de intervenţie pe carnivora mare urs pentru un număr de 140 de exemplare", a declarat Grațiela Gavrilescu.

foto captura

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134