Minivacanţa de Sfânta Maria – număr record de turişti în Prahova !

16 Aug 2017 19:37
Minivacanţa de Sfânta Maria – număr record de turişti în Prahova !
Judeţul Prahova a fost luat cu asalt de peste 18.000 de turişti, care şi-au petrecut aici minivacanţa de Sf. Maria după estimările prestatorilor locali. “A fost cel mai aglomerat weekend al sezonului estival iar mulţi dintre turiştii care sperau să găseasca cazare pe loc nu au avut succes, hotelurile avand camerele rezervate în avans. De aceea sfătuim turiştii să se organizeze din timp pentru aceast tip de minivacanta pentru a evita situaţiile neplăcute.” A declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Cu un grad de ocupare de 100%, staţiunile Sinaia, Azuga şi Buşteni rămân favoritele turiştilor. O surpriză plăcută a venit din partea oraşului Breaza care a avut un grad de ocupare de 100% şi Municipiul Campina care a fost ocupat în proporţie de 80%.

Vremea plăcută, concertele şi festivalurile au fost atracţiile principale. În Sinaia au avut loc Festivalul Internaţional Enescu şi muzica lumii (încă în desfăşurare - 8 – 30 august) şi Caravana de film Next (12 – 14 august). În Buşteni s-a desfăşurat Sărbătoarea Sfinxului din Bucegi (Concerte folk şi simfonice în fiecare zi, în cadrul “Zilelor Culturii la Buşteni”). La Breaza turiştii s-au bucurat de Festivalul “CALABREAZA” – 4 ore în fiecare zi de spectacol folcloric, şi au putut participa la o acţiune de ecologizare şi amenajare a obiectivului turistic "DEALUL CU TROVANTI".

Tarifele pentru această perioadă au fost de la 300 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare la o pensiune de 4 stele, şi au ajuns până la 1000 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218