MISIUNE A POLIÅ¢IEI ROMÂNE ÎN HAITI

16 Mar 2015 13:32
13 ofițeri din cadrul Inspectoratului Genberal al Poliției Române vor pleca în America Centrală pentru a participa, timp de un an, la misiuni de menținere a păcii în Republica Haiti.

Polițiștii români vor desfășura misiuni specifice în teatrul de operații din Republica Haiti, atât în capitala țării, Port-au-Prince, cât și în alte patru regiuni, pentru asigurarea unui climat de siguranță și stabilitate în Republica Haiti, precum și în vederea protejării populației civile împotriva amenințărilor de violență fizică și asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale omului.

De asemenea, polițiștii vor avea un rol important în implementarea programelor de dezarmare și reintegrare socială, în vederea restaurării și asigurării ordinii și liniștii publice, lucrând în echipe mixte cu colegii din Haiti în vederea obținerii unor rezultate cât mai bune.

Misiunea permanentă a ONU de menținere a păcii din Haiti a fost demarată în anul 2004, Poliția Română participând, încă de la început, alături de parteneri din 188 de țări, iar până în prezent, ofițerii români s-au remarcat,

Republica Haiti este considerată una dintre cele mai sărace țări din emisfera vestică, astfel că nivelul de trai al locuitorilor este foarte scăzut, speranța de viață este redusă, iar populația se află într-o creștere demografică spectaculoasă.

Principalele amenințări la adresa locuitorilor acestor ținuturi sunt dezastrele naturale, fenomenele meteorologice extreme (uragane și ploi tropicale de mare intensitate), alunecări de teren cauzate de defrișarea excesivă a vegetației, epidemiile de orice natură(holera), SIDA și bolile tropicale (malaria și febra Dengue).

Deși statul Haiti a realizat, în ultimii ani, progrese vizibile pe plan instituțional, social și economic, există încă situații și aspecte ale vieții cotidiene greu de imaginat pentru societatea naturală a secolului XXI. Astfel, autori ai unor fapte antisociale încă mai sunt uciși cu pietre și macete de către localnici, în numele unei așa-zise justiții populare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677