Mistreți și căpriori vânați ilegal

22 May 2017 15:31
Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 7 percheziții în localitatea Pârscov, județul Buzău, la domiciliile a 5 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că din martie, principalul bănuit, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Pârscov, ar fi capturat fără drept trei exemplare, din speciile mistreț și căprior, de pe raza fondurilor de vânătoare Rușavățu și Berca.
Bănuitul, deținător legal de armă de vânătoare, ar fi pus la dispoziția altor 4 persoane din aceiași localitate, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, proprietari sau angajați ai unor ferme de animale, 8 arme de vânătoare în scopul realizării activității infracționale. La rândul lor, ceilalți patru bănuiți ar fi participat efectiv la prinderea animalelor și totodată, ar fi facilitat acțiunile prin semnalarea prezenței vânatului și prin depozitarea acestuia în spațiile a două ferme de animale.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților și la fermele de animale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 8 arme de vânătoare, 164 kg carne de vânat din speciile mistreț și căprior, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, un proiector cu acumulator extern, 5 lațuri din șufă metalică și 12 cranii de căprior și cerb cu coarne.
De asemenea, la domiciliul unuia dintre bănuiți au fost descoperite peste 3000 de tuburi de țigarete și un dispozitiv pentru producerea acestora, precum și cantitatea de 1.3 kg de tutun mărunțit.
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul poliției și în urma audierilor au fost reținuți doi bărbați cu vârsta de 53 și respectiv 31 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, iar în urma prezentării lor în fața magistraților Judecătoriei Pătârlagele, față de aceștia au fost dispuse măsuri preventive (arest la domiciliu pentru 30 de zile și control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile).

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239