MLPDA a finalizat analiza stadiul problematicii riscului seismic al clădirilor existente

29 Nov 2020 09:40
MLPDA a finalizat analiza stadiul problematicii riscului seismic al clădirilor existente
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a finalizat analiza privind stadiul problematicii riscului seismic al clădirilor existente din perspectiva cadrului legislativ, a capacității instituționale, a mecanismelor și a programelor de finanțare existente.

Concluziile pot fi valorificate imediat prin:
✓ pregătirea unor instrumente de planificare pentru optimizarea mecanismului de colectare, gestionare și raportare a datelor de referință disponibile privind riscul seismic al clădirilor existente, care să vină în sprijinul evaluării riscului seismic și, implicit, în prioritizarea investițiilor în lucrările de intervenție în diferite programe de finanțare;
✓ fundamentarea propunerilor de revizuire a legislației existente privind riscul seismic și de reconfigurare a programului de acțiuni privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic;
✓ propuneri pentru stabilirea direcțiilor de acțiune pe termen scurt, în vederea fundamentării unui cadru favorabil pentru implementarea strategiei.

MLPDA are calitate de autoritate responsabilă cu rol principal în gestionarea tipului de risc “cutremure”, asigură planificarea strategică și reglementarea, în domeniul de acțiune “prevenire”, sens în care a inițiat demersuri pentru optimizarea cadrului legislativ și normativ, eficientizarea programelor de finanțare a lucrărilor de intervenție (consolidare) la clădirile existente, nivelul de conștientizare a populației și asigurarea cadrului strategic prin elaborarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic.

Ca parte a procesului de fundamentare a strategiei, în cadrul proiectului SIPOCA 606, implementat de MLPDA cu sprijinul Băncii Mondiale și în parteneriat cu INCD URBAN-INCERC, a fost elaborat Livrabilul „Analiza legislației și reglementărilor relevante, a programelor de reducere a riscului seismic anterioare și planul de acțiune pentru reforma legislativă, de reglementare și instituțională”.

Reducerea riscului seismic reprezintă o prioritate națională și vizează punerea în siguranță a fondului construit existent la acțiuni seismice, în scopul protejării populației și a bunurilor materiale.

Informații suplimentare sunt disponibile aici: https://bit.ly/2KEJial
Comunicat de presa Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092