Muzeul de Artă Ploiești se va transformaa într-un „Muzeul Viu“

12 Sep 2017 18:52
Muzeul de Artă Ploiești se va transformaa într-un „Muzeul Viu“
Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează vineri, 15 septembrie 2017, ora 13.00, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 1, vernisajul expoziției: „Peisaje prahovene – patrimoniu cultural“ dedicată Zilelor Europene ale Patrimoniului – 2017.
Expoziția cuprinde o selecție de 32 de lucrări ale artiștilor participanți la Taberele Internaționale de Creație desfășurate în Prahova și aparțin exclusiv patrimoniului Muzeului de Artă Ploiești.

La începutul anului 2017, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu cu privire la decizia de proclamare a anului 2018 drept „Anul european al patrimoniului cultural”.
Pentru a marca acest eveniment, Muzeul Județean de Artă Prahova ,,Ion Ionescu-Quintus“ în parteneriat cu Colegiul Național „Al. I. Cuza“ Ploiești vor organiza o serie de evenimente, ce demarează cu o primă manifestare ce va avea loc vineri, 15 septembrie 2017, ora 13.00, la sediul muzeului când va fi prezentat proiectul de campanie al elevilor, inițiatori ai programului „Muzeul pentru comunitate – comunitatea pentru muzeu“. Programul se înscrie în agenda Euroscola, concurs lansat de Parlamentul European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) și are ca temă centrală: „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.
Un al doilea eveniment va avea loc duminică, 17 septembrie, între orele 9.00-17.00, când Muzeul de Artă Ploiești va deveni „Muzeul Viu“. Elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza“ Ploiești, îmbrăcați în ținute de epocă, invită publicul la o incursiune în timp prin sălile muzeului. ,,Domni“ și ,,Domnițe“, vor prezenta muzeul și patrimoniul lui.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767