Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa (Dâmbovița) și-a redeschis, astăzi, porțile

14 Nov 2020 12:35
Unul dintre cele mai apreciate muzee dâmbovițene și-a redeschis astăzi, porțile. Este vorba despre Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa, unitate aflată în componența Complexului Național Muzeal "Curtea Domnească" Târgoviște (CNMCD), care în ultimele luni a fost închisă pentru lucrări de reorganizare a spațiului expozițional. Evenimentul de astăzi se înscrie în seria manifestărilor dedicate "Nopții Muzeelor", eveniment cultural european cu tradiție, foarte apreciat de public, așa cum a declarant gazda manifestărilor, directorul CNMCD, Ovidiu Cîrstina, transmite CJ Dâmbovița.
Potrivit sursei citate, Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa, adăpostit în "Casa Dobrescu", și-a deschis porțile pentru public în anul 1976. Expoziția, amenajată în această casă, ilustrează istoria scrisă și nescrisă a orașului Pucioasa, a modului în care oamenii acestei așezări s-au exprimat de-a lungul timpului din punct de vedere economic, social și cultural și au reușit să transforme Pucioasa dintr-o așezare sătească într-o stațiune balneoclimaterică vestită atât în țară, cât și peste hotare, datorită miraculoaselor sale izvoare.
Dacă la parterul clădirii veți descoperi viața patriarhală a Pucioasei, o imagine grăitoare și autentică a muncii, inventivității și sensibilității țăranului român (ocupațiile tradiționale, meșteșuguri, portul tradițional, obiceiuri, dar și un interior tradițional local), la etaj, prin intermediul fotografiilor, mobilierului și vestimentației de epocă, puteți cunoaște viața citadină, prosperă și tumultoasă a orașului, aspecte semnificative din perioada sa de glorie. Publicul poate admira imagini de la inaugurarea Băncii Populare "Țăranul" prima bancă de acest gen din țară, momentul inaugurării orașului, sărbătorirea semicentenarului Băilor Pucioasa, locuri vestite și pline de amintiri (Strada Regală, Parcul, Pavilionul din Parc, Hotel Georgescu etc.) și personalități reprezentative ale orașului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677