Nereguli la comercializarea anvelopelor second-hand, în Prahova! Iată la ce trebuie să fiți atenți când achiziționați anvelope la mâna a doua!

13 Aug 2017 11:04
Nereguli la comercializarea anvelopelor second-hand, în Prahova! Iată la ce trebuie să fiți atenți când achiziționați anvelope la mâna a doua!
Recent, Autoritatea Nationala pntru Protectia Consumatorilor a desfasurat la nivel național o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea anvelopelor second-hand.
La nivelul județului Prahova au fost controlati 12 operatori economici, dintre care la un numar de 7 operatori economici au fost constatate abateri. În consecință au fost aplicate 7 sancțiuni sub formă de avertismente, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. Cei mai mulți nu afișaseră prețul anvelopelor și nici tarifele percepute pentru montarea și demontarea anvelopelor, nereguli ce au fost remediate pe loc. În schimb un operator economic nu elibera certificate de garanție.
SFATURI PENTRU CONSUMATORI la achizitionarea anvelopelor second-hand


1. sa nu prezinte taieturi profunde, crapaturi, deteriorari, uzura neuniforma pronuntata;

2. adancimea profilului principal (zona centrala de ¾ din latimea benzii de rulare) sa fie minim 2 mm pentru anvelope cu diametrul sub 20 inch sau minim 4 mm pentru anvelope cu diametrul peste 20 inch, atat pentru anvelopa de vara cat si pentru anvelopa de iarna;

3. informatiile de baza continute pe peretele lateral (flancul) anvelopei referitoare la marcajele producatorului sa fie vizibile:

● latimea sectiunii anvelopei in mm;
●constructia anvelopei (R=radiala)
●diametrul jantei in inch;
●data de fabricatie (saptamana, anul);
●denumirea comerciala.
●caracteristici de iarna (simbolul de iarna „M+S” sau „M.S” sau „M&S”)
Informatia este inscriptionata cu litere pe peretele lateral (flancul) al anvelopei.

4. acordarea garantiei de conformitate de minim 1 an la anvelopele second.

Sursa foto: https://www.alibaba.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895