Nereguli la comercializarea anvelopelor second-hand, în Prahova! Iată la ce trebuie să fiți atenți când achiziționați anvelope la mâna a doua!

13 Aug 2017 11:04
Nereguli la comercializarea anvelopelor second-hand, în Prahova! Iată la ce trebuie să fiți atenți când achiziționați anvelope la mâna a doua!
Recent, Autoritatea Nationala pntru Protectia Consumatorilor a desfasurat la nivel național o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea anvelopelor second-hand.
La nivelul județului Prahova au fost controlati 12 operatori economici, dintre care la un numar de 7 operatori economici au fost constatate abateri. În consecință au fost aplicate 7 sancțiuni sub formă de avertismente, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. Cei mai mulți nu afișaseră prețul anvelopelor și nici tarifele percepute pentru montarea și demontarea anvelopelor, nereguli ce au fost remediate pe loc. În schimb un operator economic nu elibera certificate de garanție.
SFATURI PENTRU CONSUMATORI la achizitionarea anvelopelor second-hand


1. sa nu prezinte taieturi profunde, crapaturi, deteriorari, uzura neuniforma pronuntata;

2. adancimea profilului principal (zona centrala de ¾ din latimea benzii de rulare) sa fie minim 2 mm pentru anvelope cu diametrul sub 20 inch sau minim 4 mm pentru anvelope cu diametrul peste 20 inch, atat pentru anvelopa de vara cat si pentru anvelopa de iarna;

3. informatiile de baza continute pe peretele lateral (flancul) anvelopei referitoare la marcajele producatorului sa fie vizibile:

● latimea sectiunii anvelopei in mm;
●constructia anvelopei (R=radiala)
●diametrul jantei in inch;
●data de fabricatie (saptamana, anul);
●denumirea comerciala.
●caracteristici de iarna (simbolul de iarna "M+S" sau "M.S" sau "M&S")
Informatia este inscriptionata cu litere pe peretele lateral (flancul) al anvelopei.

4. acordarea garantiei de conformitate de minim 1 an la anvelopele second.

Sursa foto: https://www.alibaba.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000