Noapte albă la Biblioteca „Nicolae Iorga” Prahova, în ziua de 29 septembrie

27 Sep 2017 17:42
Noapte albă la Biblioteca „Nicolae Iorga” Prahova, în ziua de 29 septembrie
Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova organizează „Noaptea Bibliotecilor Deschise". Oaspeții Bibliotecii Județene sunt așteptați la activitățile organizate în cadrul evenimentului "Noaptea Bibliotecilor Deschise" în ziua de 29 septembrie, la ora 18:00 până la ora 24:00.
Primii care se vor bucura de acest eveniment vor fi copiii, cărora le este destinat momentul ce va deschide programul:
- Concurs de sah – vor fi premiați cu cărți toți copii participanți.
- Face Painting/ Pictură pe față – în noul spațiu de petrecere a timpului liber (pentru copii) aflat în incinta bibliotecii; aceștia vor putea folosi jocurile aflate acolo pentru ei și pot fi pictați pe față dacă își doresc.
- O poveste de seară - Lectură pentru copii
La Secția de Împrumut carte pentru copii se va viziona povestea "De la copac la carte" – copiilor le este prezentat drumul cărții: realizarea acesteia de la bucata de lemn la produsul final cartea.
- Cartea de patrimoniu - cei interesați de cartea rară și cartea veche vor putea admira exemplarele din fondul bibliotecii.
- Tur de bibliotecă – oaspeții vor fi invitați să viziteze secțiile bibliotecii, vor primi explicații de la bibliotecarii - ghizi care le vor prezenta organizarea bibliotecii și drumul pe care îl parcurge o carte din momentul în care intră în bibliotecă și până când ajunge în mâna cititorului.
Vernisaj expoziție: Instituții publice – Expoziție ce cuprinde colaje din paie, autor Ion Ionită, membru al Cenaclului "Arcade" al Bibliotecii Județene Nicolae Iorga Prahova.
Lansarea campaniei: "Donează o carte nouă" - să îmbogățim fondul cu cărți noi în limba română existent la Filiala "Nicolae Iorga" a instituției noastre din orașul Cimișlia, Republica Moldova.
La Secția de Împrumut carte pentru adulți, bibliotecarii vor aștepta cititorii cu ultimele noutăți achizitionate.
Cei prezenți vor fi apoi invitați în Sala "Meridian" pentru a viziona filme cu tematică selectivă (thriller, suspans, sf, clasice).
Organizatorii vă așteaptă să petreceți împreună o noapte albă pentru a celebra cartea și bucuria cititului.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176