Noua stagiune a Filarmonicii "Paul Constantinescu" începe joi. Nu rata primul concert care face parte și din Festivalul internațional "George Enescu"!

12 Sep 2017 10:57
Noua stagiune a Filarmonicii "Paul Constantinescu" începe joi. Nu rata primul concert care face parte și din Festivalul internațional "George Enescu"!
Joi, 14 septembrie 2017, ora 19.00, Filarmonica "Paul Constantinescu" deschide stagiunea de concerte 2017-2018, un sezon în care va sărbători 65 de ani de tradiție în susținerea şi promovarea valorilor culturale.
Concertul va fi unul extraordinar, ce se va desfăşura în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" şi-i va avea ca solişti alături de orchestra simfonică şi maestrul Radu Postăvaru pe câştigătorii ediției 2014 a Concursului internațional "George Enescu" - secțiunea interpretare: Ştefan Tarara - vioară, Eun Sun Hong - violoncel şi Josu de Solaun - pian.
Programul artistic, în întregime românesc, cuprinde lucrări din creația compozitorilor Paul Constantinescu şi George Enescu, Filarmonica ploieşteană alăturându-se la realizarea scopului principal al Festivalului internațional "George Enescu" , acela de a pune în valoare operele compozitorilor români.
Prima parte a concertului va debuta cu "Nocturna" de George Enescu în interpretarea pianistului Josu de Solaun, unul dintre cei mai mari iubitori ai operei enesciene şi va continua cu ultimul opus al lui Paul Constantinescu, "Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian".
În partea a doua, "Simfonia ploieşteană", singura lucrare de gen dedicată unui oraş, va "ilustra" muzical viața Ploieştiului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791