Nu va alarmati. 3 zile de exercitii pentru interventii antiteroriste, in Ploiesti. Unde se vor desfasura

16 Mar 2018 14:18
Nu va alarmati. 3 zile de exercitii pentru interventii antiteroriste, in Ploiesti. Unde se vor desfasura
În perioada 27 – 29 martie 2018, Jandarmeria Prahova va desfăşura exercițiul combinat pe linia intervenției antiteroriste la obiectivele din competența Jandarmeriei Române ”Oleum 18”, în municipiul Ploieşti.
Exercițiul combinat cu forțe în teren „OLEUM 18” este al VIII-lea dintr-o serie de exerciții integrate organizate de Jandarmeria Română. La acest eveniment participă reprezentanți ai Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti. Deasemenea vor fi prezenţi și specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu atribuții în domeniul ordinii publice și a prevenirii și combaterii terorismului: SRI (autoritate cu rol coordonator în Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului Prahova, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Prahova, Serviciul Județean de Protecție Internă Prahova și toți ceilalți parteneri cu care colaborăm și cooperăm în virtutea atribuțiilor pe care instituția le are.
Scopul exercițiului este de antrenare a componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenţia antiteroristă la obiective din competenţa Jandarmeriei Române, de perfecționare și testare a efectivelor de jandarmi. Se urmărește evaluarea modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.
Astfel, o parte din activităţile cuprinse în scenariul „OLEUM 18” se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie, după cum urmează:
• În zona PASAJULUI SUBTERAN DE LA PALATUL CULTURII de pe bulevardul Republicii – marți, 27 martie 2018, începând cu ora 09:00;
• La sediul CURŢII DE APEL PLOIEŞTI din str. Emile Zola, nr.4 – miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 14:00;
• În incinta fostei TABERE DE ELEVI situată în zona D.J. 100D (Păuleşti-DN1) – joi, 29 martie 2018, începând cu ora 10:00.

În zilele următoare se vor desfăşura antrenamente în cele trei locaţii anterior amintite.
În situaţia în care ploieştenii se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiilor, jandarmii le adreseaza rugămintea de a nu se alarma, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine.

foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791