Nu va alarmati. 3 zile de exercitii pentru interventii antiteroriste, in Ploiesti. Unde se vor desfasura

17 Jul 2018 02:43
Nu va alarmati. 3 zile de exercitii pentru interventii antiteroriste, in Ploiesti. Unde se vor desfasura
În perioada 27 – 29 martie 2018, Jandarmeria Prahova va desfăşura exercițiul combinat pe linia intervenției antiteroriste la obiectivele din competența Jandarmeriei Române ”Oleum 18”, în municipiul Ploieşti.
Exercițiul combinat cu forțe în teren „OLEUM 18” este al VIII-lea dintr-o serie de exerciții integrate organizate de Jandarmeria Română. La acest eveniment participă reprezentanți ai Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti. Deasemenea vor fi prezenţi și specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu atribuții în domeniul ordinii publice și a prevenirii și combaterii terorismului: SRI (autoritate cu rol coordonator în Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului Prahova, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Prahova, Serviciul Județean de Protecție Internă Prahova și toți ceilalți parteneri cu care colaborăm și cooperăm în virtutea atribuțiilor pe care instituția le are.
Scopul exercițiului este de antrenare a componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenţia antiteroristă la obiective din competenţa Jandarmeriei Române, de perfecționare și testare a efectivelor de jandarmi. Se urmărește evaluarea modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.
Astfel, o parte din activităţile cuprinse în scenariul „OLEUM 18” se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie, după cum urmează:
• În zona PASAJULUI SUBTERAN DE LA PALATUL CULTURII de pe bulevardul Republicii – marți, 27 martie 2018, începând cu ora 09:00;
• La sediul CURŢII DE APEL PLOIEŞTI din str. Emile Zola, nr.4 – miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 14:00;
• În incinta fostei TABERE DE ELEVI situată în zona D.J. 100D (Păuleşti-DN1) – joi, 29 martie 2018, începând cu ora 10:00.

În zilele următoare se vor desfăşura antrenamente în cele trei locaţii anterior amintite.
În situaţia în care ploieştenii se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiilor, jandarmii le adreseaza rugămintea de a nu se alarma, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine.

foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
buna ziua, pe ce site aflam detalii privind inscrierile din sursa externa pentru ordine publica si politia rutiera ? Daca a fost aprobat Memorandumul in cat timp s-ar organiza inscrierile?
In judetul Olt se vor face angajari din sursa externa?,cand vor incepe inscrierile?
Cand se vor deschide baile Valea Stelii din Baicoi?
Pai daca o dau scumpa, la hala 14 ron kg , unde o vand cu 8 ron asa as cumpara
Buna ziua un numar de teléfon sa por sa fac o comanda multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.6610 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0043 0.0010
GBP Lira sterlina 5.2661 0.0035
CHF Francul elvetian 4.0324 -0.0016
XAU Gramul de aur 160.7603 -0.2709