O elevă din Prahova a fost eliminată de la bac

26 Jun 2017 13:16
O elevă din Prahova a fost eliminată de la bac
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, au început luni 26 iunie, cu testul de Limba și literatura română. În Prahova, s-au înscris la această probă 4726 de candidații. Dintre aceștia 94 nu s-au prezentat astăzi la examen. Examenul nu a fost lipsit nici de incidente. O elevă a fost eliminată din concurs pentru tentativă de frauda. Eleva a învățat la un liceu particular, care între timp s-a desființat, și face parte dintr-o generație anterioară. Ea a fost prinsă cu un telefon asupra ei.

Bacalaureatul va continua marți, 27 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului.. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și specializării este programată vineri, 30 iunie.
La nivelul judetului Prahova, există 15 centre de examen .
Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
Accesul candidaților în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenți. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi lipsiți de posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
· susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
· susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea;
· obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.
Absolvenții care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.
În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații." Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
Prezent la videoconferința cu membrii comisiilor județene, președinții centrelor de examen și cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată duminică, 25 iunie, la sediul MEN, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a solicitat asigurarea condițiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte. În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcție de posibilitățile și dotările spațiilor respective, dar și apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât și pentru candidați. De asemenea, la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie să existe asistență medicală permanentă.
În cadrul videoconferinței s-a pus accent și pe pregătirea elementelor care să confere un cadru corect și exigent de desfășurare a examenului și care, în egală măsură, să ofere elevilor posibilitatea de a-și pune in valoare cunoștințele acumulate.

Sursa foto cu caracter ilustrativ:collegexpress.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239