O familie cu trei copii din Gorgota a rămas pe drumuri după ce casa le-a ars în totalitate, în urmă cu trei luni. Primăria comunei a început să le construiască o casă, însă mai are nevoie de fonduri

10 Nov 2017 15:42


În urmă cu trei luni casa unei familii din comuna prahoveană Gorgota a ars în totalitate. Au rămas pe drumuri trei copii și patru adulți, adică părinții și bunicii acestora. Ei locuiesc acum într-o cămăruța improvizată din cărămizile rămase în urma flăcărilor. În sprijinul lor a sărit Primăria Gorgota care a început să le construiască o căsuță nouă. Autoritatea locală a alocat suma de 6000 de lei, consilierii locari au reușit să mai strângă alți 6000 de lei de oamenii din comună, bani la care s-au mai adăugat încă 6000 de lei donați de o persoană din localitate care dorește să-și păstreze anonimatul. Astfel, până acum au reușit, cu fondurile adunate, să facă fundația, să ridice pereții și să toarne și placa. Ar mai trebui însă bani pentru acoperiș, ferestre și dușumele astfel încât iarna să-i prindă pe cei șapte sărmani în casa nouă.

“În acest sens fac un apel la inimoșii mei concetățeni, să mai ofere din puținul pe care îl au, astfel ca această familie să își poată petrece sărbătorile de iarnă, poate cele mai frumoase sărbători din an, în casă nouă.”, a declarant primarul comunei Gorgota, Ionuț Nicolae Dumitru.

Toți cei care doresc să contribuie la finalizarea casei se pot adresa Primăriei Gorgota sau pot suna la numerele de telefon ale instituției 0244/474041 și 0244/474511. Din păcate, singurele venituri al familiei respective sunt alocațiile copiilor și banii pe care îi câștigă tatăl din munca cu ziua.

“Iarna. Pentru mulți dintre noi, acest cuvânt, venirea acestui anotimp, ne trezește amintiri plăcute din copilărie, cu povești la gura sobei, mâna bunicii trecându-ne ușor prin păr, miros de mere coapte și scorțișoară, la geamuri se aud colindători, pocnete de bici și zurgălăi.
Pot spune că noi, cei care ne regăsim în cuvintele de mai sus, ne putem considera fericiți. Îmi doresc ca și familia doamnei Ion Vasilica din Crivina, în special cei mici, să aibă aceleași amintiri atunci când vor fi la vârsta maturității și nu cele în care casa le este mistuită de flăcări sau cele în care servesc masa în luna noiembrie la o masă în curte, pentru că bojdeuca încropită la repezeală din ceea ce au salvat de flăcările mistuitoare este prea mică pentru a avea și o bucătărioară.” a adăugat primarul comunei Gorgota, Ionuț Nicolae Dumitru.
“Închei printr-un citat din Biblie: “Dăruiește și ți se va da. Pentru orice lucru cât de mic dăruit sau împărțit de tine cu alții, vei primi înzecit", și totodată, doresc să exprim în numele familiei doamnei Ion Vasilica, anticipat, mulțumirile mele pentru ceea ce veți crede de cuviință să le dăruiți.” Este mesajul transmis de primarul comunei Gorgota, Ionuț Nicolae Dumitru.

Sursa foto: Primăria Gorgota

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237