OBIECTE DE PATRIMONIU, DESCOPERITE DE POLIÅ¢IȘTI

06 Mar 2015 15:04
OBIECTE DE PATRIMONIU, DESCOPERITE DE POLIÅ¢IȘTI
28 de arme, 14 săbii, 3 baionete, o coloană votivă romană, 4 pietre de râșnițe și 6 posibile sarcofage romane, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național, au fost descoperite de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, în urma unei percheziții efectuate la domiciliul unui bărbat, de 44 de ani.

La data de 6 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Timișoara, într-un dosar în care se fac cercetări referitoare la operațiuni ilegale cu obiecte de patrimoniu.

În urma percheziției, polițiștii au găsit în locuința acestuia 28 de arme, 14 săbii, 3 baionete, o coloană votivă romană, 4 pietre de râșnițe, 6 posibile sarcofage romane, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi supuse expertizei arheologice.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălare de bani, furt calificat, însușirea bunului găsit și efectuarea de lucrări care pot afecta situri arheologice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..

La activități au participat reprezentanți ai Direcției Județene pentru Cultură Timiș și Muzeului Banatului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000