OPC a început Comandamentul de Iarnă. Comisarii au verificat mai mulți agenți economici din Prahova

19 Dec 2017 16:09
OPC a început Comandamentul de Iarnă. Comisarii au verificat mai mulți agenți economici din Prahova
In perioada 17-22 decembrie si 27-29 decembrie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor desfasoara Comandamentul de Iarna 2017, ce are ca scop prevenirea si combaterea practicilor care dauneaza vietii, sanatatii, securitatii si intereselor economice ale consumatorilor si asigurarea dreptului consumatorilor de a fi informati.
In acest sens, in data de 17.12.2017, s-au desfasurat primele controale operative in cadrul carora au fost verificati operatori economici din judetul Prahova.

Abateri constatate:
- lipsa elementelor de informare
- nerespectarea conditiilor prescrise; lipsa gramaj la bauturi
- produse neconforme (clementine, ciocolata, bomboane de ciocolata); practici comerciale inselatoare
- produse cu termenul de valabilitate expirat (carne si produse din carne – 30 kg, lactate – 9 kg, blat tort – 2 kg,
- legume si fructe cu modificari organoleptice
- conditii de cazare improprii
- lipsa informatii privind limita de varsta pentru accesul pe partie

Urmare a deficienţelor constatate, au fost dispuse următoarele măsuri:
- aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale, din care 7 avertismente si 2 amenzi în valoare de 25.000 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.
- oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare - produse în valoare de 825 lei
- oprirea temporară de la comercializare

Sursa foto cu carcater ilustrativ: tribuna.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218