Organizația Umanitară CONCORDIA a asigurat acces la educație și activități extrașcolare pentru 190 de copii din Prahova

31 Jan 2020 13:20
Organizația Umanitară CONCORDIA a asigurat acces la educație și activități extrașcolare pentru 190 de copii din Prahova
190 de copii din medii defavorizate au avut acces la educaţie, iar 67 de părinți au fost implicați în sprijinirea programelor și au primit suport pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Prin proiectul „Accesul la educație și la un stil de viață sănătos pentru copii aflați în dificultate, din medii vulnerabile“, PEPCO România a oferit o finanțare de 110.000 de euro. Proiectul s-a derulat în șapte locații ale Organizației Umanitare CONCORDIA din judeţul Prahova, centre de zi și case de tip familial.
67 de copii și tineri, ocrotiți în cele cinci case de tip familial din Prahova, au fost sprijiniți să meargă la școală și au participat la activități pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, nouă dintre aceștia fiind deja integrați socio-profesional sau în plasament familial. La centrele de zi pentru copii și familii din Ploiești, Casa Cristina și Casa Alexandra, 81 de copii au fost sprijiniți să meargă la școală și ajutați la teme, au participat la activități recreative, extracurriculare, în funcție de abilitățile și dorințele fiecăruia: sport, muzică, ateliere de improvizație, artă și creație, jocuri de grup, cursuri IT, acțiuni ecologice sau umanitare. Aici, copiii primesc o masă caldă în fiecare zi și toate materialele necesare să meargă la școală: rechizite, haine și încălțăminte. Pentru familiile aflate în sărăcie, aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, imposibil de realizat și copiii ajung în situația de a abandona școala și, nu de puține ori, abandonul familial este ultima soluție. Alți 40 de preșcolari au fost înscriși în noul an școlar și șapte copii au fost înscriși la grădinița din comunitate.

Din cauza lipsurilor, cei mai mulți copii nu au fost niciodată în tabere sau în excursii. Prin această finanțare, toți copiii și tinerii au avut șansa să meargă la mare sau la munte, să viziteze muzee, parcuri tematice și o fabrică de jucării.

De asemenea, foarte importante sunt întâlnirile cu părinţii care au teme precum igiena, educaţia sexuală, consilierea ocupaţională, relaţiile dintre părinţi şi copii sau activităţi în care se pot implica pentru sprijinirea programelor în care copiii sunt înscriși.

Acest tip de intervenție păstrează familia unită și oferă copiilor șansa să crească sănătos alături de părinți, fără a fi în pericol să fie abandonați sau să abandoneze școala din cauza sărăciei. Pe termen lung, înseamnă îmbunătățirea condițiilor de viață și dezvoltarea comunității în care ei vor trăi.

„Prin acest proiect, am continuat să sprijinim copiii și tinerii aflați în nevoie, familiile afectate de sărăcie, astfel încât copiii să le rămână alături și să le poată asigura îngrijirea necesară. Am susținut activitățile centrelor de zi, pentru ca toți copiii care ne trec pragul să aibă acces la educație, consiliere și activități care să le dezvolte abilitățile necesare pentru creșterea șanselor de a reuși. Copiii și tinerii aflați în grija noastră în structuri rezidențiale au primit îngrijire și educație. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de PEPCO România, pentru că ne rămân parteneri în creșterea calității serviciilor pe care le oferim copiilor din medii vulnerabile, care au atâta nevoie de noi. “ - Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

Activitatea centrelor de zi și a caselor de tip familial din Prahova va fi sprijinită și în anul 2020, printr-o nouă finanțare PEPCO România în valoare de peste 150.000 de euro.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8288 0.0042
USD Dolarul SUA 4.4163 0.0030
GBP Lira sterlina 5.4966 0.0417
CHF Francul elvetian 4.5682 0.0036
XAU Gramul de aur 225.8515 -0.4651