Organizația Umanitară CONCORDIA a asigurat acces la educație și activități extrașcolare pentru 190 de copii din Prahova

31 Jan 2020 13:20
Organizația Umanitară CONCORDIA a asigurat acces la educație și activități extrașcolare pentru 190 de copii din Prahova
190 de copii din medii defavorizate au avut acces la educație, iar 67 de părinți au fost implicați în sprijinirea programelor și au primit suport pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Prin proiectul "Accesul la educație și la un stil de viață sănătos pentru copii aflați în dificultate, din medii vulnerabile", PEPCO România a oferit o finanțare de 110.000 de euro. Proiectul s-a derulat în șapte locații ale Organizației Umanitare CONCORDIA din județul Prahova, centre de zi și case de tip familial.
67 de copii și tineri, ocrotiți în cele cinci case de tip familial din Prahova, au fost sprijiniți să meargă la școală și au participat la activități pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, nouă dintre aceștia fiind deja integrați socio-profesional sau în plasament familial. La centrele de zi pentru copii și familii din Ploiești, Casa Cristina și Casa Alexandra, 81 de copii au fost sprijiniți să meargă la școală și ajutați la teme, au participat la activități recreative, extracurriculare, în funcție de abilitățile și dorințele fiecăruia: sport, muzică, ateliere de improvizație, artă și creație, jocuri de grup, cursuri IT, acțiuni ecologice sau umanitare. Aici, copiii primesc o masă caldă în fiecare zi și toate materialele necesare să meargă la școală: rechizite, haine și încălțăminte. Pentru familiile aflate în sărăcie, aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, imposibil de realizat și copiii ajung în situația de a abandona școala și, nu de puține ori, abandonul familial este ultima soluție. Alți 40 de preșcolari au fost înscriși în noul an școlar și șapte copii au fost înscriși la grădinița din comunitate.

Din cauza lipsurilor, cei mai mulți copii nu au fost niciodată în tabere sau în excursii. Prin această finanțare, toți copiii și tinerii au avut șansa să meargă la mare sau la munte, să viziteze muzee, parcuri tematice și o fabrică de jucării.

De asemenea, foarte importante sunt întâlnirile cu părinții care au teme precum igiena, educația sexuală, consilierea ocupațională, relațiile dintre părinți și copii sau activități în care se pot implica pentru sprijinirea programelor în care copiii sunt înscriși.

Acest tip de intervenție păstrează familia unită și oferă copiilor șansa să crească sănătos alături de părinți, fără a fi în pericol să fie abandonați sau să abandoneze școala din cauza sărăciei. Pe termen lung, înseamnă îmbunătățirea condițiilor de viață și dezvoltarea comunității în care ei vor trăi.

"Prin acest proiect, am continuat să sprijinim copiii și tinerii aflați în nevoie, familiile afectate de sărăcie, astfel încât copiii să le rămână alături și să le poată asigura îngrijirea necesară. Am susținut activitățile centrelor de zi, pentru ca toți copiii care ne trec pragul să aibă acces la educație, consiliere și activități care să le dezvolte abilitățile necesare pentru creșterea șanselor de a reuși. Copiii și tinerii aflați în grija noastră în structuri rezidențiale au primit îngrijire și educație. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de PEPCO România, pentru că ne rămân parteneri în creșterea calității serviciilor pe care le oferim copiilor din medii vulnerabile, care au atâta nevoie de noi. " - Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

Activitatea centrelor de zi și a caselor de tip familial din Prahova va fi sprijinită și în anul 2020, printr-o nouă finanțare PEPCO România în valoare de peste 150.000 de euro.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677