Parteneriat între Prahova, Dâmboviţa şi CNAIR pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti

22 Jun 2021 17:05
Parteneriat între Prahova, Dâmboviţa şi CNAIR pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti
În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova de astăzi, 22.06.2021, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti, anunță CJ Prahova.
„Vrem să readucem Prahova acolo unde îi este locul, în postura de principal motor economic al României. Putem face asta doar readucând lucrurile în albia lor firească, iar un pas important în acest sens îl reprezintă reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere. Agenții economici care activează în județul nostru au nevoie să-și transporte materia primă sau produsele cât mai rapid, oriunde în țară, iar, în această zonă a țării și județului, infrastructura rutieră rămăsese în urmă. Principalele motive pentru care ne implicăm în construcția drumului expres Găești-Ploiești sunt creșterea mobilității și a oportunităților de dezvoltare pentru prahoveni”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.
Obiectivul propus reprezintă atât prioritate a administraţiei judeţului, cât şi la nivel naţional, având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, precum şi conectivitatea cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T).
Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și pentru Proiectul Tehnic de Execuție a fost semnat de către CNAIR în august 2020 și are un termen de implementare de 24 de luni. Drumul, care va pleca de la Găești, la intersecția cu A1 București – Pitești, și va ajunge până la Ploiești, în zona autostrăzii A3, va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul județului Prahova, și 2x2 benzi de circulație.
foto ilustrativ https://monitoruldevrancea.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677