Partidul Mișcarea Populară a propus partidelor de opoziție să susțină constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă privind verificarea activității Transgaz

04 Mar 2018 14:51
Printr-o postare pe Facebook, PMP Prahova arata ca Partidul Mișcarea Populară a propus partidelor de opoziție să susțină constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă privind verificarea activității Transgaz în relația cu operatorul maghiar de transport gaze, dar USR și PNL au declinat această propunere.
"USR și PNL au refuzat să se alăture demersului nostru legitim de a lămuri, într-o comisie parlamentară de anchetă, încrengăturile de interese din Afacerea Gaze românești de la Liviu Dragnea pentru Viktor Orban. Ancheta ar fi vizat operațiunile lipsite de transparență legate de livrarea de către România a unei cantități de 4 miliarde de metri cubi pe an către Ungaria din gazele exploatate în Marea Neagră. Am fost foarte surprinși să vedem că USR și PNL fac, pe această temă, un pas lateral", a declarat deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP, se arata in postarea citata.
Potrivit sursei citate, după ultima vizită în România a ministrului de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, acesta a anunțat, la unison cu premierul Viktor Orban, că cele două țări ar fi convenit ca, "până în 2020, România să creeze condițiile tehnice necesare pentru exportul de gaze către Ungaria, iar din 2022, să devină posibil transportul către Ungaria a unei cantități semnificative de gaze produse în Marea Neagră, după ce companiile maghiare vor contracta întreaga capacitate de transport, de 4,4 miliarde de metri cub, a acestui traseu".
Liderul Grupului parlamentar al PMP din Camera Deputaților susține că există extrem de multe semne de întrebare cu privire la modul în care Transgaz, companie aflată în proprietatea statului român care deține monopol în privința transportului de gaze în România, ar fi organizat o sesiune de rezervare a capacității de transport a gazelor pe ruta România-Ungaria, prin conducta BRUA, pentru perioada 2022-2037, înainte de începerea lucrărilor de realizare a interconectorului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731