Pasionații de ciclism, așteptați la Campionatele Naționale de Downhill de la Sinaia

29 Aug 2017 17:02
În weekend-ul următor, la Sinaia, vor avea loc Campionatele Naționale de Downhill. Peste 100 de pasionați ai ciclismului gravitațional sunt așteptați la Gondola Sinaia, unde se va desfășura cel mai important concurs din calendarul competițional al acestui an. Participanții se vor întrece pe Happy Bear Trail, cel mai greu, dar și cel mai spectaculos traseu din Bike Resort Sinaia.

Evenimentul este organizat de Asociația Kronstadt Cycling, în parteneriat cu Primăria Sinaia și Planet Bike. Echipe ale Jandarmeriei Montane Sinaia, Salvamont Sinaia, voluntari ai Clubului Sportiv Carpați Sinaia și Poliția Locală Sinaia vor ajuta organizatorii la securizarea traseului și vor asigura o bună desfășurare a evenimentului.

Formatul evenimentului este de două zile: antrenamente libere vineri, antrenamente oficiale sâmbătă, concursul duminică.

Competiția se desfășoară sub egida Federației Naționale de Ciclism conform regulamentului UCI și FRC de mountain bike downhill, având următoarele categorii: Feminin, Juniori, Elite, Masters și Hobby.

"Cred cu adevărat că ciclismul, sportiv sau de relaxare, poate fi un standard de civilizație și civism. Cred și că orașul nostru are nevoie de o continuă dezvoltare și diversificare a ofertei turistice la modul general. Mă bucur că Sinaia construiește tradiție în sport, mă bucur că suntem gazda unui eveniment competițional de acest fel. Le urez succes tuturor concurenților!" " a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.


Concurs pentru juniori - "Copiii pedalează"

Duminică, începând cu ora 10:30 în zona finish-ului va fi organizat un concurs pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. "Copiii pedalează" va presupune parcurgerea unui traseu pe un teren plat. Concursul va testa îndemânarea celor mici pe bicicletă. În funcție de numărul de participanți se va realiza o segmentare pe vârste a concurenților și primii trei la fiecare categorie vor fi premiați separat, într-o festivitate de premiere a lor! Înscrierea la acest concurs este gratuită. Copiii se pot încrie pe site-ul evenimentului " www.mtbcup.ro " sau la fața locului, însoțiți de părinți sau un adult.

Startul se va da la Cota 1400 pentru toate categoriile de concurenți.

În anul 2016, Bike Resort Sinaia a fost gazda etapei cu numărul III din Cupa Națională de Downhill. Fiind considerată de către sportivi și public cea mai impresionantă etapă, în anul 2017 s-a stabilit organizarea Campionatelor Naționale de Downhill la Sinaia.


Program Cupa Națională de Downhill:

Sâmbătă
09:00 " 10:00 Track Walk
10:30 Copiii pedalează
10:00 " 14:00 Antrenamente libere
14:00 " 15:00 Pauză
15:00 " 18:30 Antrenamente libere
19:00 Ședință tehnică

Duminică
09:00 " 11:30 Antrenamente libere
12:00 " 14:00 Calificări
14:00 " 15:00 Pauză
15:00 " 17:00 Finală
17:30 Festivitatea de premiere



Despre Bike Resort Sinaia

Bike Resort Sinaia este primul bike resort oficial deservit de o instalație de tip telegondolă, deschis in România, fiind administrat de compania publica Transport Urban Sinaia, companie cu actionariat unic Consiliului Local Sinaia.

Imediat deasupra orașului, între Cota 1400 și stația inferioară a Telegondolei Sinaia, veți descoperi bike resort-ul cu cele patru trasee de downhill si all mountain amenajate, care împreună însumează peste 10 km de single trail și drum forestier, dar și toate facilitățile aferente practicării acestor discipline: o modernă instalație de telegondolă, harta traseelor, panou cu scule, spațiu special pentru spălat bicicleta.
Cele patru trail-uri variază ca stil și grad de dificultate, fiind concepute pentru a fi parcurse de o gamă largă de rideri, având diferite niveluri de experiență.

Happy Bear este traseul vedetă al bike resort-ului și în același timp, unul dintre cele mai cunoscute trasee de downhill din România. Progresiv, solicitant si foarte rapid, Happy Bear a fost până în prezent gazda a patru concursuri naționale de downhill. Parcursul său măsoară 2,3 km și traversează două etaje forestiere - conifere și foioase, fapt ce contribuie la varietatea suprafeței de rulare.
Pe acest trail, riderii se pot bucura de sectoare naturale abrupte și tehnice, unde rock-garden-urile, culoarele cu radăcini, pragurile naturale sau stâncile sunt la ele acasă, dar și de o importantă colecție de elemente artificiale menite să pluseze la categoria freestyle. Podețele din lemn, flow-line-ul, kicker-ele, gap-urile, road gap-ul și drop-urile cu înălțimi de până la 2 metri sunt elementele responsabile cu distracția.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677