Pasionații de ciclism, așteptați la Campionatele Naționale de Downhill de la Sinaia

29 Aug 2017 17:02
În weekend-ul următor, la Sinaia, vor avea loc Campionatele Naționale de Downhill. Peste 100 de pasionați ai ciclismului gravitațional sunt așteptați la Gondola Sinaia, unde se va desfășura cel mai important concurs din calendarul competițional al acestui an. Participanții se vor întrece pe Happy Bear Trail, cel mai greu, dar și cel mai spectaculos traseu din Bike Resort Sinaia.

Evenimentul este organizat de Asociația Kronstadt Cycling, în parteneriat cu Primăria Sinaia și Planet Bike. Echipe ale Jandarmeriei Montane Sinaia, Salvamont Sinaia, voluntari ai Clubului Sportiv Carpați Sinaia și Poliția Locală Sinaia vor ajuta organizatorii la securizarea traseului și vor asigura o bună desfășurare a evenimentului.

Formatul evenimentului este de două zile: antrenamente libere vineri, antrenamente oficiale sâmbătă, concursul duminică.

Competiția se desfășoară sub egida Federației Naționale de Ciclism conform regulamentului UCI și FRC de mountain bike downhill, având următoarele categorii: Feminin, Juniori, Elite, Masters și Hobby.

„Cred cu adevărat că ciclismul, sportiv sau de relaxare, poate fi un standard de civilizație și civism. Cred și că orașul nostru are nevoie de o continuă dezvoltare și diversificare a ofertei turistice la modul general. Mă bucur că Sinaia construiește tradiție în sport, mă bucur că suntem gazda unui eveniment competițional de acest fel. Le urez succes tuturor concurenților!” – a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.


Concurs pentru juniori - „Copiii pedalează”

Duminică, începând cu ora 10:30 în zona finish-ului va fi organizat un concurs pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. “Copiii pedalează” va presupune parcurgerea unui traseu pe un teren plat. Concursul va testa îndemânarea celor mici pe bicicletă. În funcție de numărul de participanți se va realiza o segmentare pe vârste a concurenților și primii trei la fiecare categorie vor fi premiați separat, într-o festivitate de premiere a lor! Înscrierea la acest concurs este gratuită. Copiii se pot încrie pe site-ul evenimentului – www.mtbcup.ro – sau la fața locului, însoțiți de părinți sau un adult.

Startul se va da la Cota 1400 pentru toate categoriile de concurenți.

În anul 2016, Bike Resort Sinaia a fost gazda etapei cu numărul III din Cupa Națională de Downhill. Fiind considerată de către sportivi și public cea mai impresionantă etapă, în anul 2017 s-a stabilit organizarea Campionatelor Naționale de Downhill la Sinaia.


Program Cupa Națională de Downhill:

Sâmbătă
09:00 – 10:00 Track Walk
10:30 Copiii pedalează
10:00 – 14:00 Antrenamente libere
14:00 – 15:00 Pauză
15:00 – 18:30 Antrenamente libere
19:00 Ședință tehnică

Duminică
09:00 – 11:30 Antrenamente libere
12:00 – 14:00 Calificări
14:00 – 15:00 Pauză
15:00 – 17:00 Finală
17:30 Festivitatea de premiereDespre Bike Resort Sinaia

Bike Resort Sinaia este primul bike resort oficial deservit de o instalaţie de tip telegondolă, deschis in România, fiind administrat de compania publica Transport Urban Sinaia, companie cu actionariat unic Consiliului Local Sinaia.

Imediat deasupra oraşului, între Cota 1400 și stația inferioară a Telegondolei Sinaia, veţi descoperi bike resort-ul cu cele patru trasee de downhill si all mountain amenajate, care împreună însumează peste 10 km de single trail şi drum forestier, dar şi toate facilităţile aferente practicării acestor discipline: o modernă instalaţie de telegondolă, harta traseelor, panou cu scule, spaţiu special pentru spălat bicicleta.
Cele patru trail-uri variază ca stil şi grad de dificultate, fiind concepute pentru a fi parcurse de o gamă largă de rideri, având diferite niveluri de experienţă.

Happy Bear este traseul vedetă al bike resort-ului şi în acelaşi timp, unul dintre cele mai cunoscute trasee de downhill din România. Progresiv, solicitant si foarte rapid, Happy Bear a fost până în prezent gazda a patru concursuri naţionale de downhill. Parcursul său măsoară 2,3 km și traversează două etaje forestiere - conifere și foioase, fapt ce contribuie la varietatea suprafeţei de rulare.
Pe acest trail, riderii se pot bucura de sectoare naturale abrupte şi tehnice, unde rock-garden-urile, culoarele cu radăcini, pragurile naturale sau stâncile sunt la ele acasă, dar și de o importantă colecţie de elemente artificiale menite să pluseze la categoria freestyle. Podeţele din lemn, flow-line-ul, kicker-ele, gap-urile, road gap-ul şi drop-urile cu înălţimi de până la 2 metri sunt elementele responsabile cu distracţia.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000